Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, June 28, 2008

Pemberitahuan.

Reactions: 
Assalamu'alaikum...

Kepada pengunjung2 blog perisikrakyat & perisikrakyat1 makluman untuk anda dari blogmaster Topengperak_Xinwugi.

Hari ni tak banyak update untuk blog ini & tak sempat nak menaip apa-apa artikel buat tatapan pengunjung budiman kerana kesuntukan masa.

Petang Jam 3 saya akan berada bersama anda dalam "peace walk" yang dianjurkan oleh GERAMM & sebelah malam pula akan berada di Stadium Melawati Shah Alam sekali lagi bersama rakyat marhain & teman-teman PerisikRakyat@yahoogroups.com dalam Himpunan Rakyat Anti ISA.

Tamat acara hari ini saya akan update blog ini dengan berita-berita & gambar-gambar acara-acara yang disertai hari ini.

Makluman Peguam Pembela Islam: PENTING DAN MOHON DISEBARKAN

Reactions: 
ASSALAMUALAIKUM WRT. WBT,

Tarikh-tarikh penting untuk perhatian:

7 Julai 2008 [9.00 pagi] – kes Tanah Perkuburan Kota Kemuning – Mahkamah Rayuan Putrajaya

Ini adalah permohonan Semakan Kehakiman oleh 187 orang bukan Islam terhadap penggunaan sebidang tanah yang masih belum digazetkan untuk tanah perkuburan Islam. Empat Jenazah Islam telahpun disemadikan di sana. Dan sekiranya permohonan semakan kehakiman tersebut dibenarkan empat jenazah Islam itu terpaksa digali semula. Sekarang perintah injunksi telah dikeluarkan bagi menghalang jenazah Islam lain dikebumikan di sana. Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) telah memohon untuk mencelah tetapi tidak dibenarkan oleh Mahkamah Tinggi Sivil. MAIS merayu terhadap keputusan tersebut.

9 Julai 2008 [9.00 pagi] – kes penggunaan kalimah 'Allah' - Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Jalan Duta – permohonan untuk semakan kehakiman (Judicial Review)

Permohonan Semakan Kehakiman difailkan oleh Titular Roman Catolic Church of Kuala Lumpur untuk mengkaji semula keputusan kerajaan menghalang gereja tersebut untuk menggunakan kalimah Allah dalam penerbitan Herald-The Catholic Weekly. Mereka juga memohon deklarasi mengisytiharkan perkataan ALLAH bukan milik khusus bagi orang Islam. Sekiranya dibenarkan orang Kristian bebas menggunakan perkataan ALLAH bagi tujuan agama mereka.

5 Ogos 2008 [9.00 pagi] – kes kalimah 'Allah' Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Jalan Duta – Writ Saman

Pihak Titular Roman Chatolic Church of Kuala Lumpur telah memfailkan Writ Saman untuk deklarasi mengisytiharkan perkataan ALLAH bukan milik khusus bagi orang Islam.

7 & 8 Ogos 2008 [9.00 pagi] – kes kalimah 'Allah' (Sidang Injil Borneo) Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Jalan Duta

Permohonan Semakan Kehakiman difailkan oleh Sidang Injil Borneo kerana merampas bahan-bahan cetakan berbahasa Indonesia yang merujuk beberapa perkataan digunakan untuk merujuk kepada agama Kristian. Mereka juga memohon menggunakan perkataan perkataan ALLAH, BAITULLAH, KAABAH dan SOLAT bagi kegunaan pendidikan agama Kristian. Sekiranya dibenarkan orang Kristian bebas menggunakan perkataan-perkataan tersebut untuk disebarkan di Malaysia.

Seruan:

Kami memohon agar umat Islam, khususnya pendukung-pendukung NGO-NGO Islam yang berkelapangan untuk hadir di Mahkamah berkenaan pada tarikh-tarikh tersebut di atas bagi mengikuti secara langsung perbicaraan kes-kes yang dinyatakan, demi menzahirkan keprihatinan serta memberi sokongan moral kepada perjuangan ini serta kepada pihak-pihak yang terlibat. Kes-kes tersebut merangkumi pelbagai isu melibatkan kepentingan umat Islam dan kedudukan Islam di dalam perlembagaan persekutuan. Sebarang pertanyaan/ pengesahan kehadiran boleh berhubung dengan Hj. Zainul Rijal Abu Bakar (0192351555) atau Azril Mohd Amin (0123037110).

Sekian,

Peguam Pembela Islam [PPI]
Pertubuhan-pertubuhan Pembela Islam [PEMBELA]

www.myislamnetwork.net

Hari Ni Sape Turun?

Reactions: 
Assalamu'alaikum...

Acara rasmi untuk hari ini :

3.00ptg - "peace walk" anjuran GERAMM.
tempat pertemuan -
Ampang Park, Bukit Bintang, Puduraya dan PWTC menuju ke pusat membeli belah Sogo. Semua peserta digalakkan memakai baju berwarna merah.

rujuk [ sini ] untuk maklumat lanjut.

8.30mlm - Himpunan Rakyat Anti ISA
tempat - Stadium Melawati Shah Alam.

rujuk [ sini ] untuk maklumat lanjut.

kalau ada sesape yang turut serta boleh la calling2 no 013-973 9721.

jumpa disana!!!

Berjuang,berjuang,berjuang & terus berjuang!!!

Israel behind PDRM’s information management and security system

Reactions: 
Diciplak dari : malaysiatoday

Izhak David Nakar served in the Israel Air Force and developed the intelligence system for the Israeli Defense Force. Ido Schechter is a captain in the Israeli Air Force. They are both behind PDRM’s computerisation program.

THE CORRIDORS OF POWER

Malaysia Today

The Royal Malaysian Police (PDRM) is in the process of computerising its operations so that it is better-equipped to solve and reduce serious crimes such as Bloggers slandering the Deputy Prime Minister’s wife and whatnot. The computerisation program entails various phases as the two-page chart below shows.

Three companies have been short-listed to undertake this work -- Master Plan Consulting Sdn Bhd, System Protocol Information Sdn Bhd and D. G. Kom Sdn Bhd. But these three companies were given different phases of these contracts on condition that they all sub-contract the work to Asiasoft (M) Sdn Bhd.

Who are the people behind Asiasoft and how come they wield immense power in the police force? And what is the Israeli link? Let us examine the facts.

Master Plan Consulting Sdn Bhd (357303-V)

The company is owned by Raja Azlina Binti Raja Abdul Jalil (3 million shares) and Ahmad Firdaus Bin Abdul Halim (2 million shares). They are both Directors of the company. The company has RM26 million in assets and RM6.6 million in liabilities with a paid up capital of RM5 million.

System Protocol Information Sdn Bhd (603787-M)

The company is owned by Aswadi Anuar Bin Shamsudin (350,000 shares) and Mohd Supardi Bin Abdul Majid (150,000 shares). The Directors are Aswadi and Raziah Binti Sidek who share the same residential address and therefore could be husband and wife. The company has about RM2.3 million in assets and RM1.8 million in liabilities with a paid up capital of RM500,000.

D. G. Kom Sdn Bhd (87537-V)

The company is owned by Saki Almahdaly Holdings Sdn Bhd (6,075,000 shares), WYN Resources Sdn Bhd (1,215,000 shares), PFB & Anak-anak Holdings Sdn Bhd (405,000 shares) and Prodaya Sdn Bhd (405,000 shares). The Directors are Syed Abd Kadir Bin Ibrahim, Dato’ Mohammad Radzi Bin Salleh and Nor Azman Bin Abdul Karim. The company’s assets are RM26 million against liabilities of RM19 million with paid up capital of RM7.6 million.

Asiasoft (M) Sdn Bhd (150529-H)

The company is owned by Bees System Sdn Bhd (350,000 shares) and Asiasoft (Singapore) Pte Ltd (15,000 shares). The Directors are Toh Kian Hong (Singapore citizen), Lim Tze Kuang and Lim See Hui. The assets of the company are RM4 million against liabilities of RM1.8 million with a paid up capital of RM500,000.

Bees System Sdn Bhd (422358-V)

The company is owned by Lim See Hui (12,500 shares) and Lim Tze Kuang, Lim Mee Yoke, Lim Moi Lan, Lim Mooi Kim and Lim Mee Chin (who own RM2,500 shares each). The Directors are Lim Mooi Kim, Lim Mee Yoke, Lim See Hui, Lim Mee Chin and Seow Bee Ching @ Chee Bee Ching. The company’s assets are RM7.7 million against liabilities of RM4.8 million with a paid up capital of RM25,000.

Asiasoft (Singapore) Pte Ltd

Toh Kian Hong, the Singaporean Director of Asiasoft (M) Sdn Bhd, is also a Director of Asiasoft (S) Pte Ltd. The other Directors are Izhak David Nakar (Israeli), Ido Schechter (Israeli) and Shoshani Eliahou Moshe (Israeli with Singapore PR). The company is wholly-owned by Asiasoft Global Pte Ltd.

Asiasoft Global Pte Ltd

The Directors of the company are Toh Kian Hong (Singapore citizen), Izhak David Nakar (Israeli) and Ido Schechter (Israeli). The shareholders are Toh and Top Image System Limited (Israel).

Top Image Systems Limited

You can read about the company in the following link: http://www.topimagesystems.com/

Izhak David Nakar (Israeli passport number 10902695)

Izhak David Nakar founded Top Image Systems Limited and served as Chairman of the Board and CEO from inception until May 2001. In 2005, he was re-elected as the Chairman of the Board and in this position is responsible for TIS’s strategic M&A activity.

Mr. Nakar served in the Israel Air Force from 1970 to 1987, where he led various large-scale highly technical development projects, including leading a development team that worked in cooperation with the U.S. Air Force. He received his B.Sc. in Computer Science from Bar Ilan University in 1982, and an MBA from Tel-Aviv University in 1984. Mr. Nakar is a recipient of the “Israel Defense Award,” bestowed annually by the President of Israel, for the development of high-tech systems in the field of intelligence for the Israeli Defense Force. He also received the “Man of the Year Award” in Business and Management (‘95-’96) in recognition of his business accomplishments and contributions to the growth and development of Israeli high-tech companies.

In 1998, Mr. Nakar founded NIR4YOU Capital, a privately held investment company specializing in early stage investments in high–tech companies. NIR4YOU Capital has 14 companies on its portfolio including: ForesCout, e-mobilis, TopGuard, Matearis, Video Codes, SundaySky, Secur DI, MomSense, etc. Three of the 14 companies were sold to large enterprises, including SAP and Microsoft. In 2004 Mr. Nakar was elected as a Board member of the Israel-Japan chamber of Commerce.

(http://www.topimagesystems.com/IntPage.asp?Par=1&id=9 )

Ido Schechter (Israeli passport number 56626252)

Dr. Schechter has been with Top Image Systems Limited for 9 years and is serving as the Company's CEO since January 2002. Prior to that, Dr. Ido Schechter was the Company's Vice President of Sales and Marketing from August 1996. From January 1995 until August 1996, Mr. Schechter served as General Manager of Super Image, an affiliate of the Company; which operates a form processing service bureau.

From August 1993 to December 1994, Mr. Schechter oversaw the start-up of automatic form processing services at Israel Credit Cards, Ltd. From 1991 to 1993, Mr. Schechter was a research scientist at the Horticultural Research Institute of Ontario, Canada. Mr. Schechter is the recipient of eight Honors and Scholarships, has published or presented more than twenty-five articles and is a Captain in the Israeli Air Force. Mr. Schechter received his Ph.D. and M.Sc. in Plant Physiology from the University of Guelph in Ontario, Canada and his B.Sc. from the Hebrew University in Israel.

(http://www.topimagesystems.com/IntPage.asp?Par=1&id=9 )

Dari Kuda Trojan Kepada Lembu Pawah.

Reactions: 
aAssalamu 'alaikum

Menurut Mohd Yahya Mat Sahri, beliau mempunyai bukti yang menunjukkan tiada wang yang masuk kedalam akaun PKR yang disumbangkan oleh syarikat swasta dinegeri itu seperti yang didakwa bekas ketua AMK, Ezam kuda trojan sebelum ini.

Diminta mengulas dakwaan kuda trojan berkenaan wang derma sambutan 100 hari kerajaan PR Yahya menambah - kita hanya menggunakan kepala surat Parti KeADILan Rakyat & bukannya kepala surat Pejabat Menteri Besar Selangor seperti yang didakwa oleh Ezam.namun katanya, tiada satupun syarikat swasta yang memasukkan wang kedalam akaun berkenaan seperti yang dilaporkan sebelum ini.

Ulasan dari kuda trojan pula begini - Ezam berkata, dokumen berupa surat Pejabat Menteri Besar Selangor kepada syarikat swasta berkenaan akan dikumpulkan untuk diserahkan kepada Badan Pencegah Rasuah ( BPR ) dalam masa terdekat untuk tindakan selanjutnya.tambahnya lagi - "menggunakan kepala surat kerajaan negeri meminta derma untuk parti & individu adalah jenayah & mempunyai asas jelas menjalankan proses siasatan & dakwaan.

Tapi kenyataan kuda trojan jelas bertentangan dengan penjelasan Yahya.yang jelasnya ialah Yahya menafikan yang dia menggunakan kepala surat kerajaan negeri untuk tujuan tersebut & dia mempunyai bukti manakala tujuan kutipan derma tersebut yang jelas & terbukti ialah bukan untuk parti & individu sebaliknya untuk kerajaan negeri!

Semua kita sedia maklum & kita tau acara yang dimaksudkan ialah "sambutan 100 hari KERAJAAN PAKATAN RAKYAT di Selangor" & bukannya "sambutan 100 hari PKR atau DAP atau PAS di Selangor"!!!itu kenyataan & bukti yang jelas.

Kuda trojan ni tak pandai menilai ke atau dah ketandusan isu atau dah "desperate" sangat nak menonjolkan kejaguhannya dalam UMNO?dah tu pulak dakwaan yang kuda ni buat tak disokong dengan bukti-bukti & fakta...yang ada hanya penggunaan perkataan "akan"."akan dikumpulkan" maknanya "0".masih belum ada apa-apa dipihak kuda manakala dipihak Yahya pula menjelaskan bahwa "beliau mempunyai bukti".

Sah Yahya "1" - kuda "0" ataupun lebih jelas lagi PKR "1" - UMNO "0" nak jelas lagi?Pakatan Rakyat "1" - BN "0".awal-awal lagi kuda trojan dah jadi "LEMBU PAWAH"...mulai hari ni,x de dah panggilan kuda trojan...yang ada hanya lembu pawah...aku ulang lagi sekali "LEMBU PAWAH"...kalau diikutkan ada lagi yang lebih sesuai...tu...jenis yang suka menyalak tu...menyalak demi sesuap nasi...kalau tuan dia ada lagi la kuat menyalak...tapi tak pe...kita pakai istilah "lembu pawah" dulu sebab nampak sangat tak cerdik.

Rupanya sesape yaang masuk dalam gerombolan parti raba-raba ni semuanya "kurang pandai" nak gunakan akal.benda yang senang macam tu pun depa tak leh nak fikir.mungkin tak sempat nak fikir jugak sebab setiap masa 24-7 nak kena cover parti sendiri yang makin karam...mana la sempat nak fikir kan?terpaksa la belasah je apa yang lalu depan mata...betul tak betul belakang kira.itu kerja utusan meloya.berita hairan & yang sewaktu dengannya.TV3suku pun boleh tambah perasa kalau kurang perasa.mana yang terlebih perasa tu depa boleh ejas kasi kurang perasa supaya penyakit tak merebak.

Tunggu la lepas ni lembu pawah tu nak bagi alasan apa pulak kalau kita tanya pasal isu ni.tapi tak yah tunggu pun tak pe...yang pastinya dakwaan lembu pawah ni "akan" dikumpulkan & disatukan bersama-sama lain-lain dokumen salah laku & mungkin sebelum hujung tahun ni akan cukup sedozen koleksi kotak-kotak lembu pawah...

Rupanya lembu pawah ni hobi dia - mengumpul kotak...

*mungkin kotak-kotak ni boleh ditukar dengan rumput grade tinggi bila lembu pawah dah kehabisan stok rumput nanti...entahlah.