Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, July 07, 2008

Gambar2 Koleksi Sekitar Himpunan Sejuta Rakyat ( part 7 )

Reactions: 
Lagi & lagi & lagi & lagi...malas nak komen apa-apa...tengok jela...o ya...pemberitahuan...dalam blog ni aku cuma amik yang terbaik antara yang terbaik jela ( ye ke? ) sebab kalau nak muat semua kat sini jenuh la...lagi pun attachment tak besar kat sini...so kalau nak tengok lain-lain gambar seterusnya ( ikut part ) korang klik je dekat link yang aku fill bawah tu...

Dinsman - MACAM ORANG GILA!!!

Dia ingat dia je buleh amik gambar orang???

Abang Sabu & Dr.Hatta...salute..!

Pyan Habib...

Ha ni ha...naga tonggeng-tonggeng ni tak nak pulak puak-puak Utusan Meloya, Berita Hairan, Hairan Metro & Media Perdana sensasikan??? hablau nye reporter...

Klik [ sini ] untuk gambar-gambar seterusnya.

Gambar2 Koleksi Sekitar Himpunan Sejuta Rakyat ( part 6 )

Reactions: 
Lagi gambar-gambar sekitar HSR 678 yang dirakam antara jam 2 ptg hingga jam 3 ptg...

Semangat geng2 HINDRAF ni...sokongan tak berbelah bagi...

Persembahan gendang sampai turun dari HINDRAF.

POLITIK KAMU BOSAN!!!

1 mesej yang jelas untuk KERAjaan yang zalim : Against the system doesn't mean that we don't love our country!kau dengar tu Pak Lah & Najib & UMNO/BN?

Dr.Hatta, pengerusi PROTES...bila nak turun di "jalanan" ni???

Klik [ sini ] untuk gambar-gambar seterusnya.

Gambar2 Koleksi Sekitar Himpunan Sejuta Rakyat ( part 5 )

Reactions: 
Assalamu'alaikum...

Yeargh...jumpa lagi dalam sambungan Gambar2 Koleksi Sekitar Himpunan Sejuta Rakyat yang seterusnya.aih...banyak lagi gambar ni ha...korang bayangkan la sehari suntuk aku kat stadium...penat beb...apapun untuk engkorang-engkorang yang berada jauh dari lokasi, ni je la yang dapat aku tolong...walaupun agak lewat untuk engkorang tapi baik ada dari tak de langsung kan???...k...keep on lookin' 'round...selamat menjamu mata...

Antara wakil muslimah PAS yang hadir...baguih la bebudak ni...dari dok p merayau merewang tak tentu hala dok ikut budak-budak sesat mat-mat & minah-minah rempit, baik la join rakyat marhain perjuangkan hak semua...syabas!

Kalau pergi perhimpunan anjuran UMNO/BN agak-agak korang la...dapat tak tengok situasi macam ni?

Penat amat brader ni...rehat bro...jap lagi nak sambung...*mimpi Pak Lah ke???

HINDRAF...mengambil tempat sebagai penyambut tetamu kehormat...semua tetamu kehormat disambut dengan paluan gendang...it's a good inisiatif...masing-masing pandai ambik tempat & posisi masing-masing untuk membuktikan kesepakatan dalam Pakatan Rakyat.great...

Tunggu sape???

Klik [ sini ] untuk gambar-gambar seterusnya.

Gambar2 Koleksi Sekitar Himpunan Sejuta Rakyat ( part 4 )

Reactions: 
Part 4 akhirnya berjaya disiapkan walaupun mata dah berat...ni kalau aku tak siapkan separuh pagi ni, sure tengahari karang pun tak sempat...so...take a look...

Wakil dari Terengganu...geng-geng TKO ni aku rase...Alhamdulillah...

Merah itu darah, merah itu amarah, merah itu GERAMM...

Kaum India & China pun ramai yang turun.

Protes, protes jugak...perut jangan lupa nak isi...kacang pun jadila...UBAH CARA HIDUP..! UBAH KERAjaan..!

Rehat time...

Klik [ sini ] untuk gambar seterusnya.

Gambar2 Koleksi Sekitar Himpunan Sejuta Rakyat ( part 3 )

Reactions: 
Part 3 start from 11am...yeah...korang tengok la...aku ulas sikit-sikit je...jap gi nak tido dulu...kalau larat, aku upload lagi...kalau tak larat, aku join Pak Lah jap zZzZzZzZz...tengok la camane...

YB Batu, Saudara Tian Chua tokoh reformis yang jarang orang tak kenal.

Geng-geng ninja merah...PROTES "senyap"...

Turun jangan tak turun...!!!

Undilah Cap Ayam??? Dah start kempen PRU13 ke???

Ini YB tempat aku ni...kerang jangan main-main..! kang aku suruh dia rakam korek korek korek engkorang kang..!

Klik [ sini ] untuk gambar seterusnya.

Gambar2 Koleksi Sekitar Himpunan Sejuta Rakyat ( part 2 )

Reactions: 
pergh...berjaya jugak aku menyiapkan part 2 koleksi HSR 678...rajin-rajin la jengok no...tunggu episod seterusnya jam berikutnya...mampoih aku tak tidoq malam ni......

BN, turunkan harga minyak...Rakyat dah naik minyak!!! JIM Selangor

AMK...baguih...datang awal...

Bendera PAS menjadi latar belakang kontijen dari Pantai Timur.

Pentas utama...medan penyampai informasi & ceramah para jemputan.

Bersatulah pekerja-pekerja.

All out...PAS, PKR, DAP, PSM, HINDRAF & NGO...

Keranamu BN.........

People's power...wakil dari Sungai Siput...

Excited amat bro...mentang-mentang aku suruh act sikit...die bantai over act pulak...aih...pedulikla...janji PROTES...!!!

Wakil dari DUN Paroi...ni nak demo ke nak jadik Saber Rider ni..?

Klik [ sini ] untuk gambar-gambar selanjutnya.

Gambar2 Koleksi Sekitar Himpunan Sejuta Rakyat ( part 1 )

Reactions: 
Assalamu'alaikum...

Macam yang aku janjikan...ni la serba sikit gambar-gambar sekitar "Himpunan Sejuta Rakyat 678" yang sempat aku snap siang tadi...untuk sessi pengenalan ni aku lampirkan gambar-gambar para pimpinan Pakatan Rakyat yang sempat aku ambik & juga mereka-mereka yang terlibat memeriahkan acara "Himpunan Sure Merah" anjuran PROTES hari ini...

Aku tak nak komen apa-apa tentang acara hari ni sebab dah ramai sangat yang komen...lantak pi lah depa...kita tengok gambar je dulu...wokey...1st session aku bagi 10 keping dulu no...banyak sangat ni semua sekali 353 keping gambar...bagi can la gua update slow-slow ek...penat ni...

antara yang terawal menghadirkan diri & antara yang tak pernah ponteng dalam semua acara Pakatan Rakyat...tahniah buat YB Loh Gwo-Burne MP Kelana Jaya.

Brader Hishamudin Rais pun ada jugak...stage & Hishamudin tak dapat dipisahkan...

Dr.Hatta & Che'Gu Bard antara tulang belakang PROTES.

Dinsman - Rakyat Tengok Dia "MACAM ORANG GILA!!!" bravo Dinsman...your the man!

Bakal Menteri Dalam Negeri YB Mat Sabu & Dr.Hatta.

Pyan Habib...lu hebat...

YB Tumpat saudara Kamaruddin Jaafar pun hadir sama.

Azmin Ali & ??? ( aku lupa la nama uncle ni... )

Pengunjung setia ISA...korang tau sape kan???

YB MB Selangor Dato' Khalid Ibrahim sempat meninjau gerai jualan DUN Paroi...meriah beb...rekod jualan gerai DUN Paroi - 6000 helai T.Shirt PROTES dalam masa seminggu & hari ni di Stadium MBPJ 1000 helai sebelum jam 9 pagi setel.(T.Shirt PROTES SAHAJA!!!) ni tengah kira untung ni kot...bertambah la Dana Dun Paroi...Tahniah...

Ok...setel sessi pengenalan...gambar selanjutnya bakal menyusul...sabar bro & sis...