Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, January 13, 2009

Laman Web TKO Di"KLON" Buat Kali Ke-2..! - malaysiakini

Reactions: 
Kemaskini 8:56pm dibawah sekali.

Awas bagi para pelayar laman web TKO. hari ni pihak kami telah mengesan klon laman web TKO yang menggunakan link http://www.tranungkite.07x.net/. pada pelayar yang melayar web Klon TKO pada link diatas dinasihatkan supaya tidak meng log in kemana-mana ruangan forum atau bahagian yang memerlukan akses menggunakan password.

Dikhuatiri bahawa kesilapan anda mengakses akan mengakibatkan password anda di curi oleh pihak-pihak yang mencuri peluang atas kesilapan anda.

Harap korang tak terpengaruh dengan laman web tersebut yang diwujudkan dengan tujuan yang tidak baik.

Untuk pengetahuan korang jugak, laman web TKO masih tidak dapat diakses buat masa ini kemungkinan kerana masalah server yang tidak dapat menampung jumlah pengunjung yang semakin ramai berikutan Pilihanraya Kecil Parlimen 036 akan berlangsung tidak berapa hari lagi - aku agak la... stakat ni x dapat nak berhubung pun dengan mana-mana webmaster TKO... susah ke nak kontek sesame sealiran untuk penyebaran maklumat?

Mana-mana webmaster TKO sila hubungi mail saya poji2ya@gmail.com untuk mengupdate situasi laman anda.

Makluman - laman web TKO hanya boleh diakses di link ini sahaja - http://www.tranungkite.net/v8. selain dari link ini, ianya adalah PALSU..!

Buat masa ni laman web TKO masih belum dapat diakses. sebarang perkembangan akan dimaklumkan pada kadar segera.

Awas Taktik Jahat Cyber Trooper's..! - malaysiakini

Reactions: 
Taktik terkini cyber trooper's dikesan pagi ini iaitu dengan mewujudkan klon web yang mendapat sambutan para bloggers dan juga penyokong Pakatan Rakyat.

Diharap para netter's berhati-hati apabila mengakses web klon kerana pihak kami berjaya mengesan taktik terbaru cyber trooper's.

Apabila korang log in ke mana-mana forum web klon, password korang akan diakses oleh webmaster web klon dan ini akan memudahkan cyber trooper's mengakses akaun korang yang menggunakan password yang sama.

Berhati-hati untuk semua dan selamat berjaya pada cyber trooper's.

--
Sent from Gmail for mobile | mobile.google.com

Wak Raden : Berita 'happy' pagi ini..! Wakakaka..

Reactions: 
..kita blogger miskin. Tak ada peruntukan. Komputer rosak repair sendiri. Kalau dah tak boleh repair. sepuk celah katil. Pinjam kat kawan. Yeah .. masih ada kawan yang kesian. Dapat komputer bodoh tahun 1996 dulu. Kalau kereta model tahun tu, Finance dah tak mau bagi loan.
"Sorry Encik loan encik tak lulus, Encik kena beli kereta baru.", kata pegawai pinjaman. Hello adik .. kalau aku ada duit memang aku nak beli keta baru. Tapi kalau tak der duit, camana? Nko nak aku jual bontot ke? ", aku bagi tau budak keje bank tu.
Tapi komputer ni tak payah bayar loan. Kawan bagi pinjam, Peduli taik dengan kemodenan. Yang penting, di mana ada kemahuan, disitu ada jalan. Dimana ada komputer, di situ aku tekan. Bila blogger dok berkumpul ramai ramai, buat perjumpaan, kita tengok sedih. Amboi Bloggernetwork@Malaysia ... syok nye korang !!!

Tak per ... aku blogger solo. Bloggeralone@home.

Laptop pun tak der. Nak gi cybercafe, kena cari yang boleh hisap rokok. Kalau "No Smoking Zone" tu sekejap je. Setakat masukkan komen. Lebih dari itu, kepala jadi bengggg.... !!!

Baru nak kuar kan rokok ... "Bang tolong jangan hisap rokok. Kami pening." Eleh ... budak kecik ni, aku sekeh kang. Dia belasah duit mak bapak main cyber ingat bapak korang tak pening ke? Cheettt !!!

Bila pilihanraya tiba, rasa gian mula datang. Nak baca je, kadang kadang jari tergerak gerak. Bila tengok tv, kepala putar, jari menekan nekan. Bini tanya, "Dah gian ke?"

Phang !!! Hentak meja, hentak kaki .. "Bodoh bodoh bodoh !!!" Marah betul aku dengan TV3 ni. Diorang ingat kita ni robot, bodoh dan tak tau nak guna otak. Cerita bodek bodek ni tak main la. Semua nya sama macam zaman dulu.

Anak pulak tanya, "Abah dah tak gi internet lagi ke? Bil internet tak payah bayar bulan ni bah"

Aisshhhh budak kecik ni, nak kena sekeh agaknya. Aku dulu masa kecik tak berani pandang muka bapak, tapi budak sekarang siap perli lagi. Abah kau ni pendam rasa, gian tak karuan. Tapi marah tak boleh nak di simpan. Kalau simpan lama lama, lintar pintas kat urat kepala, boleh jadi gila.

Tangan dah semakin gatal,

"Mah !! Tolong buatkan abang kopi", aku jerit.

Jari di letakkan di atas keyboard, mata mencari cari huruf 'R' dan seterusnya ....

"Mari kita mulakan sekali lagi !!!"

Hello kawan kawan. Radenjowo kembali...wakakaka..[klik] seterusnya !

-al-banjaro online 2009

Klon TKO??? - malaysiakini

Reactions: 
Susulan Klon TKO... pihak bloggers network telah mengambil tindakan pantas dengan memaklumkan kewujudan web haram klon TKO kepada pihak admin freehostia untuk tindakan susulan dan hasilnya web haram klon TKO telah dilenyapkan dari maya.

---------- Forwarded message ----------
From: support@freehostia.com <support@freehostia.com>
Date: Tue, Jan 13, 2009 at 10:06 AM
Subject: Re: Contact form: CLONE WEBSITE
To: asrol.affandi@gmail.com

Hello,

Thank you very much for the information that you have provided. I will
terminate this site and corresponding hosting account right away.

Best Regards,
Peter
Support@Freehostia.com
http://www.freehostia.com

asrol.affandi@gmail.com wrote:
>
> Name: asrol
> Email: asrol.affandi@gmail.com
> IP: 118.100.1.173
>
> Â http://tranungkite.freehostia.com/ is a clone website.this website abused your TOC.this web is a phisher web
>
> please take down this website a.s.p
>
> the original site is http://www.tranungkite.net/v8/
> thank you.
>
Asrol Affandi

Jom Cerita Pasal Proton - malaysiakini

Reactions: 
Yang aku tayang dekat bawah ni ialah komen-komen yang berfakta dan yang sepatutnya korang terutama sahabat-sahabat BPN ambik tau. tengok pada komen korang, aku dapat sahkan yang hangpa semua (geng-geng BPN) masih cetek pengetahuan berkenaan industri automotif di Malaysia.

Anonymous said...

Assalammualaikum

Bukan nak belah mana2... Cuma nak memberi penjelasan. Proton sebenarnya tak pernah keluarkan enjin sendiri dengan erti kata sebenarnya.

Enjin CamPro yang di war-warkan adalah sebenarnya merupakan enjin Mitsubishi Lancer yang di beri sedikit nafas baru oleh Lotus. CamPro adalah abrv. utk "Cam Profiling" dimana sepatutnya mempunyai ciri-ciri Variable Valve Timing.

Tetapi apa yang terjadi Proton tidak dapat/tidak sempat (tak pasti yang mana lebih tepat) untuk mengubahsuai enjin Mitsubishi Lancer lama tu kepada enjin yang menmuyai ciri Cam Profiling yang sebenar tu.

Hasilnya, batch awal Gen2 yang menggunakan enjin CamPro tersebut suffer from underpower. Sedikit lagi adjustment dibuat untuk menyelesaikan masalah tersebut dan batch kedua Gen2 ini kemudiannya di pasang pada Proton Waja.

Btw,.. sya bekerja di bahagian teknikal Proton.

January 12, 2009 8:00 PM

TP: Tambahan - Berkenaan dengan CamPro, kalau tak silap aku versi yang dilengkapi dengan Variable Valve Timming dah ada dipasaran dan dinamakan CamPro CPS seperti yang digunakan oleh pihak PDRM (unit siasatan jenayah). untuk pengetahuan korang jugak, individu yang dipertanggungjawabkan untuk melakukan R&D bagi Cam tersebut ialah Charlie@MatSpeed. betulkan aku kalau silap.

Anonymous said...

proton perdana...adalah kereta proton rebadge engineered yg diambil dari mitsubishi Eterna generasi ke-7.

proton perdana menggunakan enjin dari mitsubishi drpd awal diperkenalkan proton perdana (1995)sehinggalah sekarang.

enjin2 dari mitsubishi utk perdana....2.0 L 4G6314 (1995-2000)...dan 2.0 L 6A12 V6 (1999-hingga kini)

selepas proton "kicked out" mitsubishi (habis contract)...sekitar tahun 90an....maka mitsubishi tidak lagi menyumbangkan "quality control" kpd proton....maka bermulalah era kemerosotan kualiti produk2 kerata proton.

kalau proton tiada...penyokong2 PAS yg hidup susah dah boleh drive honda jazz, toyota vios, honda city, toyota altis...tak perlu bawak2 moto....tak percaya???...then tanye kerajaan (ameno) kenapa still tak mahu kuatkuasakan AFTA secara "jujur, ikhlas & menyeluruh"???....foreign cars takkan kene taxes yg melampau dlm AFTA...tidak seperti yg dilakukan skang demi survival proton....harga kereta akan murah...harga kereta proton pun akan jauh lebih murah berbanding skang sbb proton perlu compete dlm penjualan kereta....so ketika nie point paling penting dlm membeli sesebuah kenderaan hanyalah soal KUALITIiiii.

kalau kualiti baik pasti akan ada yg membeli....kalau kualiti hampeh cam skang...hhmmmm...faham2 sendirilah ye.

pekerja2 proton???...kalau proton tiada (demi populariti che det sebagai orang politik, maka dimanjakan proton)....pekerja2 proton skang sudah pasti sedang bekerja dgn honda, toyota, merc, BMW....malangnnya.... kerajaan thailand merampas peluang yg ada dari malaysia....seperti mana thailand merampas sektor pertanian, begitulah jugak mereka dgn bijak merampas dari malaysia sektor automotive & urusniaga export kenderaan.

January 12, 2009 10:39 PM

TP: tambahan - enjin code 6A12 (V6) ada dalam beberapa model iaitu 1.6 (cyber mirage), 2.0(Galant), 2.0MIVEC (Lancer & MIVEC), 2.0 Twin Turbo ( Eterna), 2.4 (Galant) dan jugak 3.0 Twin Turbo (GTO). betulkan aku kalau silap.

Kesimpulannya apa yang korang bangga-banggakan selama ni bukanlah kereta tempatan, sebaliknya kereta jepun. bila aku kondem Proton, bukan sebab aku kondem buatan Malaysia sebab pada hakikatnya Malaysia masih belum ada apa yang nak dibanggakan dalam bidang automotif.

Proton Saga asalnya ialah Mitsubishi mirage. jurutera Proton masa tu cuma ambik model asal, ubah lampu depan, dashboard, bumber depan & belakang, sikit interior dalaman lepas tu letak lambang proton. enjin pulak masa tu cuma pakai (4G13 & 4G15) 8valve, lepas tu cyclone (cyclone ada lagi 8 valve kecik extra), lepas tu baru keluar model 12valve.

Mula dari proton saga, proton modified sikit jadik proton night, iswara dan seterusnya. kalau dekat jepun masa tu dah kuar versi injection tapi malaysia masih gunakan teknologi carburator sebagai nadi sampai model terakhir iswara kereta kebal. punyala jauh ketinggalan.

Proton wira pulak ambik dari model Mitsubishi lancer. kalau model asal lancer mula dari enjin 4G13, 4G15, 4G91, 4g92, 4G93 & jugak 4G93T (GSR).

Apa lagi?... proton tiara pulak diambik dari model Citreon. kalau model asal citreon depa ada versi turbo.

Proton Perdana? dah cerita dekat atas... kalau tak paham jugak, memang hangpa bukan takat bangang... tapi tahap keras hati... kalau tak percaya, aku cabr Proton bawak keluarkan Blue Print yang mengesahkan bahawa semua dekat atas tu keluaran asli proton dan bukannya "copy, modified & paste" dari Mitsubishi.

Kenyataan yang korang kena terima ialah, proton tak pernah keluarkan jentera sendiri. setakat hari ni, yang proton ada cuma rangka iaitu waja, juara, gen2 dan jugak neo.... yang lain semua bantai produk jepun lepaih tu lekat lambang Proton.

Sape yang dok pertahankan Perdana V6 sebenarnya tak patriotik... awat hangpa dok pertahankan sangat kereta jepun tu? berapa jepun tu bayaq dekat hangpa yang dok jadik balaci depa?

Lagi satu nak tanya hangpa... kalau hangpa pegi kedai sparepart, mintak sparepart original, awat kedai selalu bagi yang ada cop "Mitsubishi"???

Mitsubishi tu anak syarikat proton ka?