Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, March 24, 2009

KL - Gemas - Kelantan ~ malaysiakini

Reactions: 
Malam tadi aku gerak dari Kolumpo ke Dabong naik Expres WAU jam 8:30 malam dari KL Central. Lebih kurang jam 10:30 malam, Sya Reformis call aku bagitau perkembangan terkini dari kawasan program di Simpang, Bukit Selambau. Katanya pentas ceramah dijaga rapi oleh pihak FRU.

Lebih kurang jam 11:00 malam, Dugong Darat pulak call aku bagitau sape yang diumumkan sebagao calon mewaklili Pakatan Rakyat dalam Pilihanraya Parlimen Bukit Gantang.

Lebih kurang jam 12:15, Che’gu Man AMK pulak call aku maklumkan apa yang berlaku dalam ceramah DSAI di Bukit Selambau. Aku pulak lupa nak tanya dekat kawasan mana.

3-3 cerita dekat atas tu aku dah laporkan dalam blog aku semalam. 2 yang pertama dipublish atas katil dalam Keretapi, yang last sekali aku terpaksa mintak Dugong Darat publishkan sebab bateri laptop aku dah kong.

Terima kasih banyak-banyak dekat geng-geng yang pantas melaporkan apa sahaja perkembangan walaupun depa di Utara aku di Selatan. Insya-Allah dengan kerjasama erat yang ada, korang tak kan terputus maklumat. Agi idup, agi ngelaban.

Ni aku berada di Daerah Dabong, Kelantan dalam kawasan DUN Dabong yang diwakili oleh ADUN YB Dato’ Arifabillah dan Parlimen Kuala Krai yang di wakili oleh YB Dr.Hatta Ramli. 2-2 wakil dari PAS.

Datang kesini atas beberapa urusan dan petang ni kebetulan ada Mesyuarat Agung PAS Cawangan Kampung Biak, Dabong. Dapat la aku tengok muka Wakil Rakyat dekat sini. Apa yang bakal dibincangkan aku tak tau. Kalau bersesuaian aku akan publishkan lepas ni.

Kamera terpaksa aku tinggalkan dekat Dugong Darat sebab dia ambik alih tugas aku di Perak semalam tapi hari ni aku akan bertugas macam biasa untuk program Dato’ Seri Ir Nizar di Kelantan.

Tempat, aku tak tau lagi dekat mana, aku tunggu pengesahan dari team di Bukit Gantang, Perak.kalau jadi, MSK, Dugong Darat dan Sya jugak akan berada di Kelantan untuk program hari ni.

Kawasan yang aku datang ni agak jauh dari Bandar, lebih kurang 2 jam perjalanan dengan kereta, jauh beb… kalau naik kereta, masuk daerah ni je korang boleh jumpa papantanda amaran “Awas Harimau..! jaga kebersihan kebun anda”. Bahaya beb… ghimau..!

Gambar..? mana la aku bawak kamera beb… lagipun aku naik keretapi, bukan kereta… kalau naik kereta memang jumpa la papantanda tu.

Chow..!

Ef Ar Yu Gempur Ceramah DSAI-malaysiakini

Reactions: 
Malam tadi gerombolan tentera merah telah menyerang ceramah DSAI di Bukit Selambau.

Sumber mengesahkan bahawa ef ar yu telah melepaskan gas pemedih mata dan air gatal tanpa henti selama setengah jam.

Seramai 32 orang telah ditahan malam tadi.

Kehadiran pengunjung yang mencecah lebih 10 ribu orang sepanjang lebih 5 km kawasan ceramah telah menakutkan hamba setan mengakibatkan kegagalan berfikir.

Kekuatan ef ar yu ialah sebanyak 5 terak termasuk 2 water kenen dan hampir 1 ribu anggota termasuk baju biru dan baju sukan percuma.

Tak lupa juga geng beg sandang.