Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, April 08, 2009

Stesen Maya Peak Hours - malaysiakini

Reactions: 
Dekat bawah ni gambar-gambar para bloggers yang bertungkus-lumus mengemaskini laporan keputusan pengiraan undi Pilihanraya Kecil Bukit Gantang petang semalam. peak hours... semua sekali dekat 20 orang yang saling bekerjasama menyampaikan maklumat dan mencari maklumat.

Semua keputusan pengiraan didapatkan terus dari team ke 2 yang ditugaskan di beberapa tempat yang menjadi sumber maklumat.

Kuda Laut
Cyberboron

Ummi Anni

Dugong Darat

Zahid

Sam Ahmad@Republik Kata

Dekat luar sana ada ramai lagi blogger-blogger yang membantu menyalurkan maklumat dengan kadar segera (padan muka hangpa habis kredit, hahaha) kepada kami di stesen maya iaitu Edyes, Pink Turtle, Manjung Mari, Kulup Sakah, Arif, Nanda, Delcapo, Zorro Unmasked, Pyan Habib, Amin Iskandar@Black, Mat Comot, Uncle Bernard, Gus Dun, Crew-Crew MalaysiaToday, Dr Zul, Haris Ibrahim, Jimadie Malaysiakini, Rahmah, Kamal and others, Ishak, Abror, Zunar and the geng, Andrew Malaysiakini, Bro Sham from Grik, Ajijoi, Peihong, Al-Banjari, Cenangau, Haji Ismail, Cikgu Rahim, Dr Khairuddin, Amran (pergh ramainya geng... mana yang tak disebut tu mintak mahap banyak-banyak, ramai sangat nak sebut...) mohon sembah derhaka...

Mana-mana yang kene sergah dengan teman semalam, teman mintak mahap banyak-banyak sebab semalam memang hot. keadaan tegang...

Ok geng... karang wa sambung... nak pi cari tiket sat... ingat nak cuti 3-4 hari... mohon sembah derhaka...

Ops... mekasih dekat semua pelayar yang setia dan sabar menunggu keputusan semalam...

U Rock..!

Mekasih Mekasih

Reactions: 
Ha ni ha... dapat result 3 Pilihanraya Kecik lebih kurang jam 9:00 malam (tak rasmi), jam 10:20 datang geng dari jauh bawak hadiah...

Kah kah kah kah kah... Radik? hangpa ni tak mau kasi kami tidoq ka???

Kah kah kah kah kah...!!!

Mekasih-mekasih-mekasih-mekasih-mekasih...

Terima Kasih Dari Kami BloggersNetwork@Perak (bhg iii) - malaysiakini

Reactions: 
Terima kasih dari kami BloggersNetwork@Perak kepada semua sahabat-sahabat bloggers yang bersama-sama menyalurkan, menyampaikan, berkongsi dan menyebarkan maklumat-maklumat terkini kepengetahuan umum.

Komuniti ini tidak akan sekali-kali undur dari medan perjuangan.

Dekat ataas tu phot bro Pyan Habib, semalam bro kita sempat jugak bersama meluangkan masa dengan kami. ku rock beb..!

Jom jenguk blog bro Pyan Habib... sape tak kenal bro Pyan Habib memang nak kena sesah..! hahaha...!!!

The Best Moment - malaysiakini

Reactions: 
Ni photo paling best. komen, komen..! Klik gambau geng...

Post-Mortem Kekalahan UMNO/BN Di 2 Bukit - malaysiakini

Reactions: 
Mesej cukup jelas tapi disebabkan dipimpin oleh sibebal dan disokong jugak oleh sibebal maka mesej tak sampai. kalau sampai pun depa tak paham.

Untuk UMNO/BN, tak payah susah-susah buang masa buat post-mortem. rakyat tolak parti rasuah. ops... tubuh unit bebas untuk buat post-mortem pun bagus jugak... ada projek, ada masyuuuuuuk..!

Hidup UMNO, Hidup Rasuah..!

Terima Kasih Dari Kami BloggersNetwork@Perak (bhg ii) - malaysiakini

Reactions: 
Terima kasih dari kami BloggersNetwork@Perak kepada para petugas-petugas, jentera-jentera dan sekarelawan-sukarelawan pilihanraya yang datang dari seluruh pelusuk negara dan tak pernah kenal penat-lelah sewaktu berkempen.

Kita kalah dalam perang poster dan bendera tapi dari segi moral, kita menang dengan pulangan yang amat tinggi. menang dalam pilihanraya lebih bermaruah dari menang dalam penipuan.

Belajarlah Untuk Senyum..! - malaysiakini

Reactions: 
Ada antara kita yang tak reti nak "senyum" dan "kurang pandai" berbudi bahasa. pangkat bukan alasan untuk bermegah diri. kedudukan setinggi langit bukan tiket untuk meninggi diri.

Belajar hormat-menghormati sesama sendiri. awat..? memang projection muka memang macam tu sejak lahir ka? awat..? memang tak reti nak sembang baik-baik ka..?

Piiirah..!

Terima Kasih Dari Kami BloggersNetwork@Perak (bhg i) - malaysiakini

Reactions: 
Terima kasih dari kami BloggersNetwork@Perak kepada mereka-mereka yang menyokong perjuangan menegakkan Keadilan dan Demokrasi samada secara langsung atau secara tidak langsung.

Terima kasih kepada mereka-mereka yang dapat menghadirkan diri pada hari penamaan calon. ada yang datang jauh beribu batu dan pada yang tidak dapat menghadirkan diri pada hari bersejarah tempohari, kami tahu, semangat anda bersama kami semua.

Terima kasih yang tidak terhingga dari kami atas kemenangan ini.