Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, April 17, 2009

Tribute To Ipoh, Perak - malaysiakini

Reactions: 
Jam 4:30 pagi ni aku akan naik keretapi balik ke Kolumpo, jadi malam tadi aku ambik kesempatan ronda-ronda bandar Ipoh snap gambar-gambar menarik sekitar bandar Ipoh. time kasih kepada Dugong Darat sebab sudi jadik pemandu pelancong untuk aku malam tadi.

Maka aku dan Dugong Darat merempit sekitar bandaraya Ipoh... tengok gambar dekat bawah ni ha...

Memula Dugong bawak aku dekat stesen keretapi Ipoh... aku snap gambar ni ha... kalau tak salah aku, ni la dianya Dewan Bandaraya Ipoh. temapat beberapa artis Malaysia bersanding... sape nama aku tak tau... ni Dugong yang cerita dekat aku... hahaha... kalau Dugong tak cakap, sampai kesudah aku tak tau... korang tau ke tak..?

Ni pulak tugu menatang hapa aku tak tau... menatang tugu ni ada dekat taman depan stesen keretapi Ipoh...

Ni salah satu hiasan yang ada dekat taman depan stesen keretapi Ipoh...

Ni la dianya stesen keretapi Ipoh... aku snap photo ni dari balik pokok... hahaha...

Ni Mahkamah Tinggi Ipoh (tu ada tulis tu)... sape-sape rasa nak kene bicara dekat sini, boleh cuba buat hal dekat Ipoh... tapi kalau pakai songkok tinggi lepas tu angkat jari "Peace", confirm tak payah bicara dekat sini... kes ditutup... mahaiii...!!!

Air terjun dekat simpang tiga tahapanamatah...

Sama la ngan dekat atas tadi cuma yang ni aku zoom dekat sikit...

Ni pulak bangunan Perak Darul Ridzuan... apa ada dekat dalam ni aku pun tak tau... kalau korang tau korang cerita la bagi semua orang tau... hahaha...

Ni Sungai Kinta... aku suka lokasi ni sebab Dugong cakap kalau datang awal, boleh tengok orang buat maksiat... jahanam sungguh..! kene tambah lampu lagi biar lagi terang...

Ni lebih kurang yang dekat atas tu cuma aku zoom (macam pernah baca je ayat ni) sebab aku suka kaler yang timbul dalam air tu... cun kan?

Ni pintu masuk ke Kinta Riverfront... kalau rasa nak kene panah petir sebab minum air kencing setan, pi la sini... silap gaya rentung macam Zambry... kah kah kah kah kah... Haram Jadah sungguh..!

Kiranya aku suka semua yang ada dekat negeri Perak ni, semunya best... cuma 1 je yang aku tak suka...

KERAjaan Haram Perak..! Khak Ptuih...!!!


Lain-lain gambar korang boleh skodeng dekat [sini]. tolong komen ramai-ramai ya...