Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, May 25, 2009

Satu Malaysia: MAKAN Dulu Woi..!

Reactions: 
Cuba korang jenguk dekat [sini] pas tu baca moto dekat atas laman web Pemuda UMNgok Malaysia... ni memang tak reti mengeja ke atau memang kepala otak tau nak MAKAN je ke aku tak tau...

Tapi kalau sebut UMNO memang tak dapat dipisahkan dari "MAKAN"... "MAKAN" harta orang lain macam harta tu mak bapak UMNO punya harta...

Satu Malaysia
Rakyat Didahulukan, Pencapaian DiutaMAKANkan

UMNgok..!

Minyak Hitam Dan Servis Motorsikal Percuma..!

Reactions: 
BENGKEL "SAFETY RIDING" BERSAMA YASIR SAID (JUARA CUB PRIX ASIA).
TARIKH : 26 MEI 2009
WAKTU : 4.30 PETANG
TEMPAT : JALAN PASAR MALAM, KG. GUAR PERAHU, PENANTI.

Demo "Weikang" dan "Williey".
Demo dan taklimat safety riding.
Pertandingan berkaitan safety riding.
Percuma servis dan minyak 4T bagi 100 motorcub yang pertama.

Anjuran : Parti KeADILan N.Sembilan dengan kerjasama AMK Kedah serta AMK Permatang Pauh, semua di jemput hadir.

Kesempatan mendekati golongan muda telah dipergunakan sebaik mungkin untuk mempromosi gaya hidup sihat. Parti KeADILan akan mengadakan satu program ke arah mendekati anak muda yang bermotorsikal dengan mempromosikan pemboncengan selamat/safety riding.

Semua anak muda di kawasan sekitar dijemput bersama dalam Bengkel "Safety Riding" bersama Juara Cub Prix Asia saudara Yasir Said.

Dalam program ini sebanyak 150 motorsikal pertama yang memenuhi ciri keselamatan motorsikal (yang ditetapkan oleh JPJ) layak untuk mendapat perkhidmatan servis motor dan menukar minyak 4T secara percuma.

Selain itu, Yasir Said akan memberikan taklimat dan demonstrasi pemboncengan selamat dan turut diadakan ialah beberapa pertandingan melibatkan pemboncengan selamat.

Demonstrasi willie dan weikang (iaitu dua aksi popular anak muda bermotorsikal) akan dipertontonkan juga.

Melalui program yang dianjurkan secara bersama oleh Parti KeADILan Negeri Sembilan dengan kerjasama AMK Kedah, AMK Permatang Pauh dan AMK Bkt. Mertajam, diharap dengan program ini Parti KeADILan bukan sekadar mampu mendekati anak muda dalam siri kempen pilihanraya tetapi lebih dari itu dapat mempromosikan pemboncengan selamat seiring dengan gaya hidup
sehat anak muda.

Janda Ahli Politik Masih Dara...

Reactions: 
Seorang janda yang sudah tiga kali kawin-cerai diperiksa doktor. Waktu doktor mau periksa dalam, terjadi percakapan.

Janda : “Hati-hati periksanya ya dok, saya masih ‘perawan’ lho …!”

Dokter : “Lho? Katanya ibu sudah kawin-cerai tiga kali, mana bisa masih perawan …?”

Janda : “Gini lho dok, eks suami saya yang pertama ternyata impoten (mati pucuk).”

Dokter : “Oh gitu, tapi suami ibu yang kedua gak impoten kan?”

Janda : “Betul dok, cuma dia gay, jadi saya gak diapa-apain sama dia.”

Dokter : “Lalu suami ibu yang ketiga gak impoten dan bukan gay kan?”

Janda : “Betul dok, tapi ternyata dia itu orang ‘partai politik umno’….”

Dokter : “Lalu apa hubungannya dengan keperawanan ibu …?”

Janda : “Dia cuma janji-janji saja dok, ‘gak pernah direalisasikan!!!”

Dokter : “?!?!?!?!????”

Nota : cilok dari detikdaily.com.