Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, October 14, 2009

N-31 Bagan Pinang: Mangsa Dan Pemangsa

Reactions: 
Dekat bawah ni aku paparkan gambar-gambar yang langsung tak keluar dalam mana-mana media perdana rpo UNO/Beer eNd... yang keluar cuma berita-berita palsu penyokong PAS ganas, penyokong PAS itu, penyokong PAS ini... tapi gambar tak de... jadi kita tengok apa sebenrnya yang berlaku.
Mamat ni adalah penyokong UMNO/Beer eNd yang nampak macam baru lepas kene belasah... memang dia ni kena belasah dalam kejadian malam sebelumnya... geng-geng dia ni lah yang serang petugas PAS dekat TDM Teluk Kemang... masa kejadian tu, petugas PAS memang jauh lagi ramai dari penyokong UMNO/Beer eNd... jadi korang paham-paham la...

Masa aku rakam gambar ni, mamat ni tengah bertekak dengan unit pertahanan awam sebab tak puas hati bila polis tahan dia sebab buat hal... apa yang aku dengar, mamat ni datang nak balas dendam sebab kes dia kena belasah malam sebelumnya.

Untuk pengetahuan korang jugak... malam sebelumnya diberitakan bahawa sorang anggota polis berpakaian preman telah dibelasah oleh penyokong PAS dalam semua media perdana, tapi apa yang korang tak tau realitinya ialah, anggota polis tersebut telah dibelasah oleh penyokong UMNO/Beer eNd berbaju biru gelap dan berlilit reben merah dilengan sebab disangka sebagai penyokong PAS.

Ada media perdana lapor berita ni..? jangan harap la...!!!
Pakcik ni adalah seorang penyokong PAS dan juga mangsa dalam kejadian baling-baling apa yang ada disekeliling anda di UPU Teluk Kemang. kepala pakcik ni berlubang lepas kena sebijik batu yang dibaling oleh penyokong UMNO/Beer eNd.
Pakcik ni pun dapat kecederaan yang sama dan ditangan pakcik ni ialah batu yang dibaling oleh penyokong UMNO/Beer eNd, tapi dilokasi berlainan... yang ni mangsa dalam kejadian di UPU Sekolah Kebangsaan Panglima Adnan... ada media perdana lapor berita ni..? blah laaa...!!!

Penyokong UMNO/Beer eNd kena tepuk kecoh 1 dunia, bila kena penyokong PAS - tiada wakil media perdana dilokasi untuk mengesahkan kejadian... dasar Yahudi...
2 turutan gambar yang sempat aku rakam dalam kejadian dimana penyokong UMNO/Beer eNd... lebih kurang 15 orang penyokong UMNO/Beer eNd berganding bahu membelasah seorang (1 orang) penyokong PAS yang dalam perjalanan pulang dari pusat pengundian...
2 orang penyokong UMNO/Beer eNd ditahan polis dalam kejadian diatas... ramai-ramai kau berani la jang...

Fakta - kalau penyokong PAS ganas, kenapa tiada tangkapan dibuat..? selalunya polis cukup cekap dalam mengesan penyokong-penyokong PAS yang extreme... lain kali pukul la lagi polis ramai-ramai..!
Kehebatan penyokong-penyokong UMNO/Beer eNd dalam memprovokasi penyokong PAS sebab tak puas hati bila polis cuma tangkap penyokong UMNO/Beer eNd yang membelasah penyokong PAS tapi tidak menahan penyokong PAS yang dibelasah...

Oi bangang..! kau pakai undang-undang apa..? kalau macam tu best sangat la... aku pegi bunuh orang, lepas tu polis tangkap aku dengan orang yang aku bunuh. amacam..? banyak sangat minum Beer ke..?

Perhatikan tangan-tangan yang mencarut-carut diangkasa raya... hebat penyokong Beer eNd ni... hebat mengalahkan Yahudi...
Tu... mamat yang ikat kepala ngan kain merah tu apahal..? aku tengok macam lembu gila nak mengawan je... apa masalah ngko ni..? banyak bil air tertunggak ke..?
Yang ni salah sorang dari penyokong UMNO/Beer eNd yang ditahan dalam kejadian baling batu sembunyi tangan di UPU Teluk Kemang...
Yang ni pun penyokong UMNO/Beer eNd jugak... juga ditahan di UPU Teluk Kemang... kepala mamat ni berdarah bukan sebab kena baling dengan batu, tapi sebab kene lanyak dekat 7 orang polis sebab melawan masa nak kena tahan... rasokan kau jang..! lain kali pukul la lagi polis..!
Mamat ni pun penyokong UNO/Beer eNd... tapi dia ni bukan cedera kena belasah atau baling... brader ni ada masalah kesihatan... jadi kita bawak dia ke hospitak untuk rawatan... yang ni bukan mangsa keganasan dan bukan juga pengganas...

Aku tunggu gambar-gambar mangsa keganasan penyokong PAS dari blogger UMNO/Beer eNd yang turun padang dan ada masa kejadian pulak... setakat cerita tanpa gambar bukti, simpan je la dalam kain sarung korang... gua tak layan..!

Pertemuan UMNO & UYNO...

Reactions: 
Korang kenal gambar siapa dekat atas ni..? kalau tak kenal, mari aku kenalkan... yang sebelah kanan mengadap Mat Saleh tu ialah Jamaluddin Jarjis, wakil UMNO dan juga seorang "Pakar Dalam Hal Raba-Meraba" manakala yang disebelah kiri tu pula ialah Paul Wolfovits wakil UMNO Yahudi dan juga seorang "Pakar Strategi Peperangan Di Iraq"...

Ape menatang JJ dan PW tu bincangkan..? kenapa berita ni tak tersiar dalam media perdana..? kenapa sejak 2-3 menjak ni UMNO kecoh sangat dan media perdana sebok sangat dok hilitekan berita "Kununnya" DSAI pengkhianat negara dan blogger-blogger pro UMNO pulak sambut dengan cerita yang sama..?

Rupa-rupanya nak cover berita UMNO hantar Jamaluddin Jarjis berjumpa dengan UMNO Yahudi..! dasar parti lakhnat..!

Apa kata Mukhriz..? haaa...??? ape dia..? tambah lagi saham dalam San Miguel..?