Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, October 28, 2009

Hassan Ali Tersingkir Dari Jawatan EXCO Selangor..?

Reactions: 
Entah betul, entah tak betul, aku tak dapat nak sahkan lagi... tapi 1 mesyuarat khas Kerajaan Pakatan Rakuat Selangor telah diadakan petang tadi dan antara yang diperbincangkan ialah kedudukan Dr.Hasan Ali dalam EXCO Selangor.

Maklumat awal mengatakan bahawa beliau (Dr.Hasan Ali) telah disingkirkan dari jawatan EXCO yang didudukinya semenjak Pakatan Rakyat membentuk Kerajaan di Selangor.

Walaubagaimanapun, kita masih menunggu keputusan akhir mesyuarat khas PAS malam ini. mungkin juga keputusan akhir mesyuarat PAS malam ini yang akan menentukan kedudukan beliau dalam jawatan EXCO Selangor..?

Entah... korang ingat aku tau semua benda ke...???

Al-Banjari WAJIB Release Rakaman Pertemuan..!

Reactions: 
Beberapa detik kebelakangan ini, isu UG kembali hangat diperkatakan dan ada juga sesetengah pihak mengaitkan isu UG sebagai punca PAS kehilangan sokongan masyarakat bukan melayu dalam PRK Bagan Pinang.

Antaranya juga ada yang mengaitkan kenyataan-kenyataan dan tindakan-tindakan mereka-mereka yang pro kepada UG di Selangor sebagai punca penolakan pengundi bukan melayu di Bagan Pinang... maka isu ini kembali dimainkan dan mereka-mereka yang dilihat sebagai pro UG kembali menjadi "punching bag" didalam kebanyakan blog-blog dan website-website pro Pakatan Rakyat termasuk website aku ni ha...hahaha...

Terkini dan ternow pula, telah didedahkan 1 pertemuan "rahsia" antara pimpinan PAS Selangor yang dikatakan pro UG dengan beberapa orang blogger pro UMNO dan pro UG... antaranya yang dijemput ialah Al-Banjari... ceh...

Tapi atas beberapa sebab, maka Al-Banjari tidak dapat menghadiri pertemuan tersebut tetapi berjaya juga Al-Banjari menghantar seorang "stringer" ke majlis tersebut...

Maka timbul lagi persoalan kenapa geng-geng pro UG ini hanya menjemput beberapa blogger pro UMNO dan tidak pula orang-orang ini membuat jemputan terbuka kepada mana-mana blogger yang berminat... aku naik heran... padahal setahu aku majlis tersebut dibuat sebagai inisiatif geng-geng yang "dituduh' sebagai pro UG bagi mempertahankan serangan-serangan dan fitnah dari media UMNO/Beer eNd dalam isu tersebut.

Gila..!

Selepas berakhirnya pertemuan tersebut, Al-Banjari telah mendedahkan bahawa beliau mempunyai rakaman ucapan atau apa yang layak dipanggil sebagai sembang-sembang santai antara Pimpinan PAS yang hadir dengan blogger-blogger yang hadir... BOM...!!!

BOM...!!!???

Ya... untuk lebih lanjut aku telah menalipon Al-Banjari untuk mendapatkan penjelasan dan maklumat yang lebih jelas berkenaan rakaman dan juga apa yang dikatakan oleh geng-geng pro UG dalam pertemuan tersebut.

Maka berkatalah Al-Banjari (aku ringkaskan perbualan aku dengan Al-Banjari) - rakaman tersebut akan dilepaskan selepas mesyuarat penting malam ini.

Terus aku naik angin...

Pada aku (mengikut apa yang aku faham dalam komunikasi dengan Al-Banjari), rakaman tersebut sekiranya didedahkan akan memberi impak yang besar kepada mereka-mereka yang selama ini "dituduh" sebagai pro UG dan juga akan menjadi satu point yang besar untuk dijadikan rujukan dalam membuat apa-apa keputusan dalam mesyuarat PAS malam ini.

Jadi, semalam melalui perbualan dengan Al-Banjari, aku dah mintak supaya dia melepaskan rakaman tersebut dalam blognya sebelum mesyuarat diadakan malam ini dan ini penting untuk perwakilan yang hadir membuat keputusan.

Aku tak nak disebabkan ada maklumat penting yang tidak sampai kemesyuarat malam ini, perwakilan akhirnnya telah membuat keputusan yang salah dan merugikan PAS dan Pakatan Rakyat.

Last call - Al-Banjari, aku harap rakaman tersebut dapat direleasekan SEGERA (tanpa editing) supaya semua pihak dapat menilai mereka-mereka yang dikatakan sebagai pro UG dan ini juga penting bagi mereka-mereka yang akan membuat keputusan malam ini dan sebarang perbuatan menyembunyikan maklumat penting, adalah SALAH disisi perjuangan (ini undang-undang baru..!).

Aku tak nak ada yang tepuk dahi sebab salah buat keputusan malam ni. bila dah tepuk dahi (alamak...kalau ana tau macam ni, x de la ana ambik keputusan macam tu tadi... masya-Allah...) maknanya "Nasik Dah Jadi Bubur"... "

Kalau nasik dah jadi bubur, Al-Banjari akan dipersalahkan oleh aku sebab dia menyembunyikan maklumat penting (dia cakap penting dan ada impak besar kalau direleasekan). sebarang kerosakan dalam parti PAS dan Pakatan Rakyat juga gua akan letak atas kepala Al-Banjari. hahaha...!!!

Jadi... release it..! (sebelum mesyuarat PAS malam ni)

Bagi pihak aku pula, setiap keputusan Mesyuarat PAS malam ini akan diterima (bukan sebab wala'... aku bukan ahli PAS, sekadar menyokong perjuangan rakyat).

Aku dalam proses mengatur 1 pertemuan dengan Pimpinan-pimpinan PAS pro UG dengan blogger-blogger Pakatan Rakyat termasuk Barisan Rakyat Blogger. tujuannya..?

Akan diterangkan kemudian... yang pasti - Demi Masa Depan Pakatan Rakyat.

Tunggu Al-Banjari...