Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, October 30, 2009

Cerita Di Sebalik Gempa Bumi Di Tasik Malaya Dan Padang Sumatra

Reactions: 

Saya berkesempatan bersolat jemaah dan mendengar khutbah dari Buya Alvis Chaniago, seorang aktivis dari Front Pembela Islam (FPI) minggu ini. Saya berniat untuk berkongsi maklumat yang saya dapati dari khutbah tersebut.

Organisasi Buya Alvis telah menghantar sebuah pasukan pembantu kepada mangsa gempa bumi Tasik Malaya (http://www.reliefweb.int/rw/rwb.nsf/db900SID/NSPR-7VJGAD?OpenDocument). Kita semua maklum pada 2 September 2009, sebuah gempa bumi pada 7.3 skala Ritcher telah melanda sebuah tempat bernama Tasik Malaya yang terletak di Jawa Barat, Indonesia.

Setelah berlaku gempa tersebut, FPI menghantar pasukan untuk membantu proses dan kerja2 menyelamat serta pembinaan semula kawasan terbabit serta membantu mangsa2 Tasik Malaya tersebut.

Buya Alvis seterusnya bertanya mengapa Tasik Malaya dan Padang? Dalam satu wawancara di stesen TV Indonesia (Stesen Trans TV), seorang pakar seismologist memberitahu bahawa kawasan yang dijangka berlaku gempa selepas Acheh adalah Jakarta. Menurut pakar itu, boleh dikatakan semua pengkaji di Indonesia menyatakan bahawa Jakarta akan menjadi tempat kedua kejadian gempa berlaku selepas Tsunami Acheh.

Seterusnya, berlakunya gempa di Tasik Malaya dan Padang benar-benar MEMBINGUNGKAN para pengkaji gempa di Indonesia, dan pakar itu berkata kejadian gempa ini adalah benar-benar kejadian yang menurut kehendak kuasa yang Maha Besar.

Kesah di Tasek Malaya

Buya Alvis menyambung lagi, setelah berada beberapa hari di Tasik Malaya, di tempat kejadian gempa berlaku, barulah Buya Alvis mengetahui mengapa gempa tersebut berlaku. Hampir keseluruhan kawasan yang terlibat dalam gempa tersebut diduduki oleh para pengikut Ahmadiyyah/Qadyani.

Boleh dikatakan hampir keseluruhan kawasan yang menjadi mangsa gempa Tasik Malaya melibatkan kampung2 dan penempatan2 pengikut2 Qadyani/Ahmadiyyah. Amat sedikit kawasan Ahlus Sunnah yang musnah akibat gempa tersebut.

Buya Alvis menyambung, protes dan usaha ke arah memaksa kerajaan Indonesia mengambil tindakan ke atas pengikut2 dan ajaran2 Qadyani di Indonesia telah dilakukan oleh Muhammadiyya dan FPI ke tahap maksimum. Sebelum pemilu MPR baru2 ini, satu demonstrasi besar2 an telah dilakukan menuntut kerajaan Indonesia mengambil tindakan tegas ke atas ajaran Ahmadiyyah di Indonesia.

Namun tuntutan gerakan Islam itu tidak diambil kesah pemerintah Indonesia sama sekali. Malahan, terdapat pengikut Jaringan Islam Liberal di bawah naungan Gus Dur memperlekehkan usaha FPI/Muhammadiyyah ini.

Buya Alvis berkata lagi, akhirnya mereka terpaksa mengadu kepada Kerajaan di langit bagi mengharapkan tindakan tegas ke atas ajaran sesat dan syirik ini. Dan Kerajaan di Langit akhirnya menghantar penguatkuasaanNya dalam bentuk Gempa Bumi berskala Richter 7.3 di tengah2 kawasan Ahmadiyyah/Qadyani ini.

Alhamdulillah, selepas trajedi ini, hampir 1500 pengikut Qadyani berjaya diislamkan oleh FPI. Itu tidak termasuk usaha dari kumpulan2 pembantu yang lain di Tasik Malaya.

Kesah di Padang

Di Padang juga serupa. Ada 3 kampung yang sama sekali musnah kerana gempa tersebut. Mengikut penyiasatan FPI, mereka mendapati di tiga kampong tersebut, segala maksiat telah menjadi perkara biasa dan lumrah di sana. Arak, zina, meninggalkan solat menjadi lumrah di ketiga-tiga kampong tersebut.

Menurut khabar muttawateer dari hampir ke semua yang ditanya, beberapa ketika sebelum berlaku gempa, tiba-tiba muncul sepasang mata di langit yang boleh dilihat oleh semua orang2 di kampong tersebut.

Sejurus melihat sepasang mata tersebut menyebabkan orang2 di kampong tersebut merasa takut dan mengunci diri mereka dalam rumah2 mereka. Sejurus orang2 kampung mengunci diri mereka, maka berlakulah gempa yang amat dahsyat.

Mereka yang terselemat memberitahu seolah-olah mereka berada di atas kapal di tengah2 badai yang melanggar, walaupun mereka duduk atas darat.

Mengapa Tidak Jakarta?


Keseluruhan mereka yang ahli dalam gempa di Indonesia memberitahu bahawa Bandar yang akan dilanda gempa selepas Acheh adalah Jakarta. Namun, sehingga hari ini Jakarta masih tenang.

Sedangkan pusat maksiat terbesar di Indonesia adalah Jakarta berbanding bandar2 lain. Menurut Buya Alvis, walaupun wujud maksiat terbesar di Jakarta, namun kedapatan juga para ulama yang menjalankan usaha Amar Maaruf Nahi Mungkar dan yang paling besar di Indonesia adalah di Jakarta.

Ulama2 yang besar2 dan usaha dakwah yang terbesar di Indonesia adalah di Jakarta yang mana inilah faktor menyebabkan Allah SWT menangguh adanya gempa di Jakarta. Buya Alvis berkata kalau pada satu hari nanti, ulama2 besar ini mengambil sikap tidak lagi mahu berdakwah dan melakukan kerja nahi mungkar dan menyerahkan kepada Allah SWT, pada hari itu beliau yakin Gempa yang ditahan oleh Allah SWT selama ini akan berlaku di Jakarta.

Pengajaran

Ada beberapa pengajaran yang dapat kita ambil :

a. Di Malaysia, kejadian gempa, tsunami etc jarang berlaku kerana usaha Amar Maaruf Nahi Mungkar berjalan semenjak Malaysia merdeka 1957. Apakah usaha tersebut dipanggil? Usaha tersebut dipanggil dengan nama Partai Islam Semalaysia (PAS)

b. Apabila kita sudah berusaha semaksima mungkin untuk menghapuskan kesyirikan dan kemungkaran, akhirnya nanti Allah SWT akan menghantar bantuanNya bagi mencukupkan usaha kita tersebut. Selagi usaha kita tidak dibantu Allah SWT ia bererti ada lagi ruang2 yang masih belum dilakukan oleh para pejuang Islam. Selepas Ustaz Ibrahim Libya dibunuh secara kejam, UMNO telah pecah dan tidak dapat disatukan kembali. Contoh lah ni.

c. Amar Maaruf Nahi mungkar MESTI berterusan berlaku dalam masyarakat kita untuk memastikan bala dan bencana tidak diturunkan oleh Allah SWT. Selagi ada ulama2 yang giat menjalankan kerja2 amar maaruf nahi mungkar, selagi itu Allah SWT akan menghalang berlakunya bencana dalam negara tersebut.

d. Gempa di Padang itu TERSANGAT kuat sehingga Kota Bharu pun dapat merasa gegarannya. Mungkin juga ia satu amaran kepada rakyat Malaysia apabila terdapat setengah2 kepimpinan PAS yang sudah meletakkan kepentingan dunia melebihi tugas amar maaruf nahi mungkar

e. Gempa bumi sampai ke Kota Bharu sebab Allah SWT nak bagitau Tok Guru kalau Tok Guru tak gegar PAS, Allah SWT akan gegarkan Malaysia. Agaknya sebab itulah Tok Guru menulis artikel dalam blog beliau kerana beliau mahu mengelakkan PAS dari menjadi UMNO dan menghapuskan sama sekali kerja Amar Maaruf Nahi Mungkar

Wallahualam bissawab

Tulang Besi

Hadapkan Khairuddin Osman Ke JK Disiplin Dulu

Reactions: 
Ada pepatah inggeris yang berbunyi: “People in glass houses, should not throw rocks”. SU Perhubungan PAS Selangor telah dengan garang sekali meminta JK Disiplin PAS Pusat mengambil tindakan kepada orang2 yang dikatakan membocorkan rahsia parti.

Dipetik kenyataan beliau :
Beliau juga menambah :
Saya dah rujuk perlembagaan parti, dan perlembagaan parti tidak langsung menyatakan bahawa kandungan serta perjalanan mesyuarat Perhubungan NEgeri adalah satu bentuk rahsia. Jadi, bagaimana beliau hendak mendakwa Khalid Samad ( saya suspect statement ni ditujukan kepada Khalid Samad)

Laporan Ke Atas Khairuddin Othman

Baiklah, saya ahli PAS dengan nombor Ahli 253812 dari Kawasan Lembah Pantai dan dengan Tarikh Daftar pada 09/09/1987 memohon JK Disiplin supaya menyiasat SU Perhubungan Selangor kerana telah membuat beberapa kenyataan yang merugikan serta merosakkan imej PAS.

Beliau telah dipetik oleh Utusan Malaysia (sebuah akhbar yang memusuhi PAS) menyatakan :
Kenyataan Mohd Khairuddin Othman ini jelas BERLAWANAN dengan keputusan Muktamar PAS di Ipoh dan Shah Alam yang mahukan PAS mengukuhkan hubungan dalam Pakatan Rakyat.

Sekiranya PAS ini sebuah tentera, kenyataan Khairuddin ini memungkinkan beliau dibicarakan di dalam mahkamah tentera atas tuduhan khianat dan engkar perintah yang boleh membawa kepada hukuman mati.

Lebih menyedihkan Khairuddin membuat kenyataan yang telah dieksploitasi oleh media musuh PAS seperti Utusan Malaysia dan media ini menggunakan berita ini untuk keuntungan UMNO.

Nasihat saya pada saudara Khairuddin Othman, “people in glass houses should not throw stones”. Sebelum bercakap cermin diri sendiri dahulu.

Tulang Besi
ps saya tak minta tapi saya sudah beri no ahli saya. Silakan ambil tindakan ke atas saya.

Pas Selangor kaji kedudukan dalam pakatan pembangkang

SHAH ALAM 24 Sept. – Pas Selangor sedia mengkaji secara terperinci cadangan mana-mana wakil rakyat yang mahu parti itu melihat semula kedudukannya dalam pakatan pembangkang di negeri ini.

Setiausaha Badan Perhubungannya, Mohd. Khairuddin Othman berkata, pihaknya akan mengadakan satu menyuarat tergempar dalam masa terdekat ini untuk membincangkan perkara tersebut.

Beliau berkata, pihaknya juga amat kesal, kecewa dan terkilan dengan kenyataan yang dikeluarkan Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Antarabangsa, Azmin Ali terhadap Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hassan Ali berikutan tegurannya mengenai Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (Selcat).

Menurut beliau, lebih mengecewakan ialah kenyataan yang dibuat Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad yang amat mengejutkan parti kerana beliau sebagai pemimpin Pas negeri harus menyokong pendirian parti.

“Jika mereka mahu Hassan letak jawatan sebagai Exco dan Pesuruhjaya di negeri ini bermakna mereka mahu Pas keluar dari negeri ini kerana Hassan adalah Pesuruhjaya kami.

“Mereka semua ini hanya tahu mengeluarkan kenyataan membuta tuli tanpa menyelidik dahulu apa yang sebenarnya Hassan maksudkan. Setahu kami Hassan bermaksud baik bukan mempertikaikan kewujudan dan kuasa Selcat.

“Kami juga tidak faham atas kapasiti apa Khalid mengeluarkan kenyataan dan akan menyelidiknya sebelum membuat apa-apa tindakan lanjut,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia malam ini.

Mohd. Khairuddin berkata demikian ketika diminta mengulas desakan beberapa wakil rakyat yang mahu Hassan keluar daripada pakatan pembangkang negeri jika tidak lagi mampu bekerjasama dengan wakil rakyat DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Desakan yang disiarkan sebuah akhbar berbahasa Inggeris hari ini itu dibuat beberapa pemimpin pakatan pembangkang termasuk Khalid, Mohd. Azmi dan Santiago.

Dalam pada itu, Mohd. Khairuddin dalam kenyataannya yang dikeluarkan pagi ini menegaskan, Pas Selangor tetap dengan pendiriannya mendesak proses pendengaran ke atas pegawai tinggi kerajaan yang dijalankan Selcat dilakukan secara tertutup bagi menjaga integriti pegawai yang terlibat dan dapat mengelak daripada diaibkan.

Ini kerana kata beliau, Selcat dan kerajaan negeri seharusnya mengambil pengajaran daripada ‘anugerah penyapu’ ciptaan bekas Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo.

Kenyataan Penuh PAS Selangor

PAS Selangor mengalu-alukan kesediaan PAS pusat untuk menangani kemelut yang berlaku dalam PAS sebagaimana yang diputuskan dalam mesyuarat khas jawatankuasa kerja PAS pusat pada 28 Oktober 2009.

PAS Selangor juga menyambut baik keputusan untuk menolak EGM (mesyuarat agung khas) dan seterusnya menyelesaikan masalah dalaman melalui siasatan yang dilakukan oleh jawatankuasa disiplin parti.

Seluruh kepimpinan dan ahli PAS negeri Selangor bersedia untuk disiasat dan memberikan kerjasama sepenuhnya kepada jawatankuasa disiplin parti. Kami menyeru agar siasatan ini dilakukan dengan serta-merta bagi mengembalikan integriti seluruh ahli-ahli PAS di negeri Selangor.

Bagi memulihkan imej parti, PAS Selangor menggesa agar jawatankuasa disiplin parti dapat membuat penyiasatan secara menyeluruh dan membersihkan PAS daripada anasir yang mengganggu-gugat PAS seperti mengambil tindakan yang tegas terhadap ahli-ahli yang mendedahkan rahsia parti kepada umum melalui saluran media dan blog.

Bagi meninggikan prinsip-prinsip al-'adalah yang ditetapkan oleh Islam, PAS Selangor ingin menekankan jawatankuasa disiplin parti hendaklah juga menyiasat orang yang membuat tuduhan dan mengambil tindakan yang tegas kepada mereka sekiranya tuduhan tersebut tidak benar kerana mencetuskan suasana yang tidak stabil dalam parti dan seterusnya merosakkan imej parti.

Merujuk kepada beberapa isu yang dibangkitkan, kami ingin menegaskan bahawa ahli-ahli PAS Selangor di semua peringkat telah menyatakan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada pimpinan PAS negeri sebagaimana yang telah diputuskan melalui mesyuarat khas badan perhubungan PAS negeri Selangor yang bertarikh 27 September 2009.

PAS Selangor menyeru kepada semua ahli-ahli parti agar menghormati jawatankuasa disiplin parti di dalam menjalankan tugasnya dengan tidak membicarakan isu ini sehinggalah proses penyiasatan dan pendakwaan selesai.

PAS Selangor seterusnya menyeru kepada ahli-ahli PAS di Selangor agar bertenang dan membiarkan proses siasatan yang dilakukan oleh jawatankuasa disiplin parti selesai sepenuhnya. Semua ahli-ahli PAS di Selangor mestilah menyatakan taat setia yang tidak berbelah bahagi kepada kepimpinan YB Tuan Guru Presiden.

Mohd Khairuddin Othman
Setiausaha
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor

Sumber - Thinking Of Life

Tragedi Katak

Reactions: 
Kegiatan lompat melompat ini sudah sinonim atau sebati dengan PKR (Parti KeADILan Rakyat) ...!!!

Sudah boleh kiranya PKR tukar habitat 2 alam...

Kenapa harus begitu? Mengapa begitu? Tidak begini? Adakah ini secara jelas atau simboliknya menyatakan kepada kita bahawa PKR SUDAH KRONIK?! KRONIK dengan permasalahan dalaman mereka?!

Arrgghhhh sama saja seperti Penasihat mereka...cakapnya berdegar-degar tetapi hampassssssssss semata....

Sudah "kita" tahu si polan si PULUN tu mempunyai masalah dari dulu kenapa beliau yang kita pilih? Berteriak berdekah-dekah berkata kepada UBN bahawa mereka sudah tidak punya calon HEBAT! Sedang najis terpalit di belakang diri sendiri! Takkan laaaa tidak terhidu si PULUN itu bermasalah? Apa yang PKR buat? Counter measure? Ambil tindakan segera? sekadar melihat BUTA TULI?! ATAU DERIA KALIAN SUDAH TIDAK BERFUNGSI?! Sibuk buat laporan polis sahaja?! Atau sibuk jaga atau kepong PUTERI SRIKANDI? really BLOODY NGOK!

Buat perjanjian segunung tinggi intan sehingga kerusi di Kelantan pun mahu tetapi calon main tangkap muat! Kita cabar PKR untuk rombak perjanjian mereka dalam PAKATAN RAKYAT bagi PRU-13! Ada berani???!!!

Cybertroopers UMNO Baru Dapat Elaun Bulan Ni - Tu Yang Galak Sangat Tu..!

Reactions: 
Nampak jelas sangat. Pada minggu2 terakhir dalam satu bulan, kegiatan Cybertrooper UMNO ni slow dan kita boleh nampak diorang slow. Saya nampak dalam blog saya ni, kegiatan mereka mengacau blog orang jelas slow apabila sesebuah bulan itu menghampiri penghujung.

Tiba-tiba dalam dua-tiga hari ni, kegiatan mereka tiba-tiba menjadi rancak laksana majlis tari-menari di waktu kemuncaknya. Maklumat saya dapat, UMNO baru sahaja melepaskan pembayaran mereka kepada malaun2 mereka aka cybertrooper UMNO.

Izinkan saya menukil satu komen dari salah seorang pembaca saya :

Anonymous said...
FUYOOOOO!!!

ramainya mangkuk dumbno kat sini.hari kat Bagan pinang depa tak perasan aku kat sebelah depa kat bangi kopitiam PD.depa 2 meja penuh, blogger sang kelebai pun ada.

depa dok discuss pasal duit dan elaun dan ada yg tak buat hati pasal ada cybertroopers yg dapat lebih dan ada yg kurang,depa dok argue pasal method yg di gunakan untuk mengetahui sipa yg aktif dan tidak.

ada sorang tu kata, dia aktif jadi penyamar dan komen byk tempat di pro pas punya blog.

panjang sangat aku pun belah, masa tu dah almost 2 pagi.
October 30, 2009 10:16 AM


Ertinya, mereka ini dibayar untuk bercakap benda2 yang mengarut dan mengacau ketenteraman blog orang.

Contoh2 kebodohan cybertrooper UMNO ini adalah seperti di bawah:

Anonymous said...
TB bersama dgn HUSAM sememangnya ejen PKR aka ANWAR dalam PAS...

Dia kata HJ Hadi GILA KUASA... tp sebenarnya TB and ANWAR geng lah yang GILA KUASA utk dpt kerusi kat putrajaya tu.. selagi boleh takburkan fitnah, jatuhkan orang sana sini, menghinakan dan membuat propaganda...
October 30, 2009 8:45 AM

2.0 Kepada TB ( Tulang Besi = Tulang Berkarat )
Balik rumah, kalau yang dah dirumah...panggil isteri dan anak-anak buat satu EGM kat rumah....bla...bla....bla...tubuh lah Parti baru sendiri punya polisi, pakai akal sendiri, sendiri punya dasar, sendiri punya pimpinan , sendiri punya ahli...semua nya sendiri-sendiri.....apa apa nak buat pun boleh sebab sendiri punya.

Buat apa lagi nak tunggu dalam parti yang kita dah tak percaya dengan presidennya, kita dah tak mempercayai timbalan presidennya, kita tak yakin dengan setiausahanya, dah hilang penghormatan pada ketua Penerangan, dah tak tahan perangai Ketua Dewan Ulamaknya, dah berbulu dengan Ketua Pemudanya...organisasi tertinggi parti dah hancur, kita dah tak percaya.Kalau aku lah ada sikap sedemikian, sah aku dah cabut, aku tak tunggu lagi dah....tiada lagi Parti @ jemaah lagi dah kalau dah gitu....
October 30, 2009 7:31 AM

Anonymous said...
Confirm TB lah petualang yg nak kucar kacirkan PAS. Agent PKR rupanyer.

Pengkianat PAS= TB
October 30, 2009 8:32 AM

Anonymous said...
TB = pencacai najis PKR
October 30, 2009 8:35 AM


Ni semua cakap2 orang yang dibayar oleh UMNO untuk menunjukkan kegilaan dan kesewelan mereka. Mereka takda hujjah, mereka hanya berani mengarut dalam blog saya.
Mulai dari hari ni, saya akan men”delete” komen2 Cybertrooper UMNO ini, terutama yang tak berani bagi nama. Adapun komen Blogger UMNO, saya takkan delete i.e. GOMO.

Tapi kalau ada komen bodoh diorang ni yang saya rasa bermanfaat saya akan kekalkan atau saya akan jawab.

Biar diorang ni susah nak cari makan sikit. Kalau asyik kena delete, boss diorang mesti marah sbb takda bukti diorang ni buat kerja. Alamat kena potong elaun la korang.

Lepas ni, terpaksalah diorang buat kerja jual barang2 kulit dari restoran ke restoran macam banyak2 mat-mat Afrika kat KL tu. Mat-mat Afrika tu 100 kali lebih mulia dari cybertrooper2 UMNO ni kerana mereka ada maruah dan kehendak untuk mencari rezeki halal walaupun bibir mereka lebih tebal dari kita orang Malaysia.

Last sekali, aku berdoa semoga Allah SWT menjatuhkan bala ke atas cyber2 trooper ini sebagaimana Allah SWT menurunkan bala ke atas Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Salleh. Tindakan mereka mengacau blog saya ini adalah satu bentuk kezaliman ke atas saya dan saya tahu Nabi SAW memberi amaran kepada umatnya untuk menakuti doa orang yang dizalimi.

Tulang Besi

Kenyataan Penuh PAS Selangor

Reactions: 
PAS Selangor mengalu-alukan kesediaan PAS pusat untuk menangani kemelut yang berlaku dalam PAS sebagaimana yang diputuskan dalam mesyuarat khas jawatankuasa kerja PAS pusat pada 28 Oktober 2009.

PAS Selangor juga menyambut baik keputusan untuk menolak EGM (mesyuarat agung khas) dan seterusnya menyelesaikan masalah dalaman melalui siasatan yang dilakukan oleh jawatankuasa disiplin parti.

Seluruh kepimpinan dan ahli PAS negeri Selangor bersedia untuk disiasat dan memberikan kerjasama sepenuhnya kepada jawatankuasa disiplin parti. Kami menyeru agar siasatan ini dilakukan dengan serta-merta bagi mengembalikan integriti seluruh ahli-ahli PAS di negeri Selangor.

Bagi memulihkan imej parti, PAS Selangor menggesa agar jawatankuasa disiplin parti dapat membuat penyiasatan secara menyeluruh dan membersihkan PAS daripada anasir yang mengganggu-gugat PAS seperti mengambil tindakan yang tegas terhadap ahli-ahli yang mendedahkan rahsia parti kepada umum melalui saluran media dan blog.

Bagi meninggikan prinsip-prinsip al-'adalah yang ditetapkan oleh Islam, PAS Selangor ingin menekankan jawatankuasa disiplin parti hendaklah juga menyiasat orang yang membuat tuduhan dan mengambil tindakan yang tegas kepada mereka sekiranya tuduhan tersebut tidak benar kerana mencetuskan suasana yang tidak stabil dalam parti dan seterusnya merosakkan imej parti.

Merujuk kepada beberapa isu yang dibangkitkan, kami ingin menegaskan bahawa ahli-ahli PAS Selangor di semua peringkat telah menyatakan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada pimpinan PAS negeri sebagaimana yang telah diputuskan melalui mesyuarat khas badan perhubungan PAS negeri Selangor yang bertarikh 27 September 2009.
PAS Selangor menyeru kepada semua ahli-ahli parti agar menghormati jawatankuasa disiplin parti di dalam menjalankan tugasnya dengan tidak membicarakan isu ini sehinggalah proses penyiasatan dan pendakwaan selesai.

PAS Selangor seterusnya menyeru kepada ahli-ahli PAS di Selangor agar bertenang dan membiarkan proses siasatan yang dilakukan oleh jawatankuasa disiplin parti selesai sepenuhnya. Semua ahli-ahli PAS di Selangor mestilah menyatakan taat setia yang tidak berbelah bahagi kepada kepimpinan YB Tuan Guru Presiden.

Mohd Khairuddin Othman
Setiausaha
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor

Sumber - Thinking Of Life

Timbalan Presiden Juga Mesti Dihadapkan Ke Jawantankuasa Disiplin PAS

Reactions: 
Al-Banjari telah mengesahkan perkataan-perkataan ini diungkapkan oleh Hasan Ali dan Nasaruddin semasa perjumpaan dalam Gelap dengan blogger2 UMNO. Perkataan2 tersebut adalah jelas satu penghinaan dan fitnah kepada PAS dan juga kepada beberapa orang kepimpinan PAS lebih-lebih lagi dihadapan blogger yang menjadi musuh tradisi PAS.

Perkataan2 yang disahkan oleh Al-Banjari adalah :

Laporan beliau adalah :
  1. Isu kerajaan Perpaduan antara Pas dan Umno ini sebenarnya telah dibincangkan oleh seluruh pimpinan atasan Pas. Nik Ajis tiada dalam perbincangan ini.
  2. Seluruh Pimpinan Pas lah yang mencadangkan idea Kerajaan Perpaduan ini. Di ketuai oleh Haji Hadi sebagai Presiden dan seluruh majlis tertinggi PAS.
  3. Hussam memainkan peranan yang besar dalam membawa agenda Anwar meresap dalam politik PAS.
Rujuk - http://politikbanjar.blogspot.com/2009/10/bongkar-artikel-gomo-yang-dipertikaikan.html

Dan bukti rakaman sessi itu telah pun diserahkan oleh Al-Banjari kepada Ketua JK Disiplin, Tuan Ibrahim Tuan Man pada hari ini mengikut pengakuan Al-Banjari sendiri.

Rujuk - http://politikbanjar.blogspot.com/2009/10/isu-pita-rakaman-berakhir.html

Ini bererti Timbalan Presiden PAS sendiri terlibat dalam aktiviti subversif untuk memfitnah pimpinan PAS dan juga berkempen untuk Kerajaan Perpaduan.

Dan bukti yang diberikan oleh Al-Banjari itu sudah tentu cukup untuk memastikan tindakan disiplin dikenakan ke atas Timbalan Presiden PAS.

Saya sebagai ahli PAS dengan nombor Ahli 253812 dari Kawasan Lembah Pantai dan dengan Tarikh Daftar pada 09/09/1987 membuat laporan rasmi kepada JK Disiplin PAS Pusat bahawa Timbalan Presiden PAS harus dihadapkan dihadapan prosiding Jawatankuasa Disiplin atas tuduhan :
  1. Memfitnah sesama pimpinan PAS.
  2. Melakukan aktiviti2 subversif yang berlawanan dengan keputusan Muktamar di Ipoh dan Shah Alam.
  3. Mendedahkan rahsia parti kepada blogger2 UMNO yang jelas musuh kepada PAS.
  4. Melakukan aktiviti yang merugikan Parti dan menguntungkan UMNO
Wallahualam

Tulang Besi

Proses Pembersihan Sedang Berlaku Dalam Pakatan Rakyat

Reactions: 
Kemasukan Badrul Hisham ADUN Port Kelang ke dalam UMNO jangan ditangisi atau dirisaukan. Ini kerana tindakan pengecut beliau tidak mahu mengosongkan kerusi Port Klang hanya akan menambahkan kebencian rakyat kepada UMNO, Khir Toyo dan Barisan Nasional. Namun yang lagi penting adalah proses pembersihan dalam PKR sedang rancak berjalan.

PKR parti baru. Tidak sampai umurnya 15 tahun. Pada masa PAS berumur 11 tahun, PAS baru sahaja memerintah Terengganu 2 bulan. Di waktu itu UMNO bercadang untuk mengadakan usul tidak percaya kepada PAS. Speaker DUN Terengganu pada waktu itu bernama Taib Selamat dan beliau mewakili PAS.

Seharusnya beliau yang dari PAS boleh melakukan berbagai perkara untuk menghalang usul tersebut dari berjalan. Namun Taib Selamat ini telah "DIBELI" dan beliau telah membenarkan usul tersebut berjalan yang menyebabkan kerajaan PAS Terengganu yang baru berumur 2 tahun itu jatuh.

Kemudian PAS juga telah mengalami berbagai-bagai peristiwa pembelotan oleh kepimpina PAS. Misalnya, bekas SU Agung PAS sendiri pernah lari kepada UMNO, bekas Ketua Dewan Muslimat, bekas Ketua Pemuda. Malahan bilangan ustaz/ustazah yang lari dari PAS kepada UMNO juga cukup banyak. Malahan, golongan ustaz/ustazahlah yang paling banyak meninggalkan PAS kepada UMNO berbanding golongan bukan ulama.

Selepas PRU 1982, PAS menang 5 kerusi Parlimen di Kelantan. PAda waktu itu, bekas Presiden PAS menubuhkan HAMIM dan membawa 4 wakil rakyat PAS di Kelantan pergi ke Barisan Nasional. Tinggal Tok Guru Nik Aziz sorang2 dalam Parlimen mewakili PAS.

Dan kemuncak dari pembelotan adalah kemasukan Dato Asri sendiri, bekas Yang Dipertua Agung PAS ke dalam UMNO. Ertinya, Presiden PAS sendiri pernah lari masuk ke UMNO. Apa nak heran.

Kalau nak kata DAP pula, siapa dari DAP yang tak pernah lari ke BN/MCA/Gerakan. Kalau saudara ingat, Chua Jui Meng itu dulu pernah aktif dalam DAP, seterusnya Kerk Kim Hock bekas SU DAP pun skrang dah join dgn BN, kita ingat lagi Liew Ah Kim dan Wee Chee Keong yang lari dari DAP dan tubuhkan MDP. Dulu kita pernah dengar nama Hu Sepang di Seremban juga telah hilang. Dan banyak lagi contoh orang2 DAP yang telah lari meninggalkan perjuangan parti mereka.

Jadi, janganlah kita pula bukak mulut kita dan menyalahkan PKR atas apa yang berlaku pada PKR sekarang ini. Orang2 PAS harus melihat sejarah mereka dahulu yang penuh dengan pembelotan dan pengkhianatan oleh ahli dan pemimpin2 mereka satu masa dahulu.

Saya masih ingat lagi waktu saya bersekolah, saya dengar Mustafa Taib kuat mengatakan UMNO kafir, tapi pada tahun 1998 saya seperti tidak boleh percaya mendengar suara Mustafa Taib memberikan ceramah beliau dalam satu majlis UMNO di TTDI Jaya.

Oleh sebab itu, saya tak heran sikit pun bila Ezam masuk UMNO sekaligus menjilat semua ludah beliau. Ini kerana saya telah melihat orang yang pernah mengkafirkan UMNO menjilat balik UMNO. Apa nak heran Ezam Mat Nor?

Kemuncak Pembelotan Dalam PAS Adalah Usaha Membawa PAS Kepada UMNO

KEmuncak ujian kepada PAS sekarang ini adalah bagaimana PAS sebagai sebuah jemaah dan parti dapat menghalang usaha membawa PAS kepada UMNO.

PAS pada waktu ini sedang dikawal perjalanan mereka oleh orang2 yang mahukan PAS bersama UMNO.

Ujian besar kepada PAS adalah bagaimana menghalang PAS itu sendiri dari belot kepada rakyat Malaysia terutama mereka yang telah mengundi PAS 2004.

Dan saya mahu mengingatkan semua ahli dan penyokong serta kepimpinan PAS di semua peringkat supaya jangan putus asa dan jangan lari dari ujian ini.

Mesti kita berlawan walaupun kita berseorangan dalam perlawanan ini. Usaha membawa PAS kepada UMNO wajib dihalang oleh setiap ahli PAS.

Nampaknya, sejarah pembelotan kepada PAS ni bermula di Terengganu dan nampaknya penyakit pembelotan itu sekali lagi diekspot oleh Terengganu. Sepertinya, produk utama PAS Terengganu ni adalah "pembelotan".

Akhir kata, ada seorang "mangkuk UMNO" dalam blog saya ni yang kuat memfitnah beberapa pimpinan PAS sperti Mujahid Yusuf Rawa (yang kenal saya sewaktu saya masih bayi lagi), Dr Lo Lo, Dr Wahab dsbnya sebagai cuba untuk mencipta jemaah dalam jemaah dan cuba membuat konspirasi mengambil alih kepimpinan PAS.

Semua ini FITNAH YANG PALING BESAR, walaupun mangkuk ni sanggup bersumpah. Tapi apa nak heran sedangkan budaya sumpah palsu ni dah begitu meluas dalam UMNO i.e. Saiful Bukhari. Selepas si Saiful bersumpah, keluar dua laporan perubatan SAiful dari PUSRAWI dan HKL yang menyatakan bahwa SAiful tidak pernah diliwat.

Jadi, mangkuk yang bersumpah ni sumpah dia palsu. Dan kes Saiful ni membuktikan bahawa sumpah TAK BOLEH JADI BUKTI dalam apa2 sahaja kes.

Pada Mangkuk ni, saya cuma nak katakan, tunggulah pembalasan Allah ke atas kamu sebab kamu menjual nama Allah untuk kepentingan politik murahan kamu.

Mujahid Yusuf Rawa ni kawan baik kepada keluarga saya dan ayah ibu saya kenal beliuau semenjak Mujahid masih kecil lagi. Orang seperti Mujahid ni orang lurus dan tidak suka berbohong, jauh sekali berkonspirasi. Mujahid dahulu pernah mengunjungi rumah saya di Ampang bersama keluarga beliau.

KAHKAHKAH saya gelakkan si mangkuk UMNO ni sebab dia tak tahu Mujahid Yusuf Rawa ni dah kenal saya semenjak saya bayi dan keluarga saya sudah kenal beliau semenjak beliau masih bersekolah rendah lagi. Dengan kata lain, keluarga Mujahid Yusuf Rawa ni kawan rapat keluarga saya sejak dahulu lagi.

Ibu saya bercerita, walaupun arwah bapa saya tidak memegang apa2 jawatan di PAS Pusat, tapi ayah Mujahid ni akan selalu menziarahi rumah kami dan ayah saya mendapat banyak laporan berkenaan perkembangan dalaman PAS pada waktu itu.

Misalnya pada malam Dato Asri meletakkan jawatan, ustaz Yusuf Rawa telah cuba untuk menghubungi Dato Asri kerana risau akan keadaan Dato Asri. Namun, orang-orang Dato Asri pada waktu itu tidak izinkan Ustaz Yusuf Rawa dan beberapa pimpinan PAS lain untuk menghubungi beliau.

Kepada Mangkuk UMNO yang menuduh Mujahid terlibat dalam konspirasi mahu mengambil alih kepimpinan PAS dan menggantikan dengan IRC, saya nak kata berenti lah buat bohong. Kau tu UMNO. Lebih baik kau pegi usrah dengan tokeh judi kau. PEgi usrah dgn Lim Goh Tong.

Tulang Besi