Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, January 22, 2010

Kematian Teoh Beng Hock: Doktor-Doktor Semua Boleh Blah...!!!

Reactions: 
Oi..! korang tak reti-reti lagi ke..? ni semua nak kena ajar. kita ni dok dekat negara Malaysia, ada "undang-undang" ("rimba"). jadi tak kira la kenyataan tu datang daripada Doktor Pakar ke, Specialist ke, hape benda ke, kalau mahkamah tak sahkan maknanya tak betul lah benda tu..!

Korang kalau sakit, tak payah buang masa nak jumpa apa nama Doktor Pakar ke, Specialist ke, menatang hape sekalipun korang tak payah buang masa. kalau sakit, terus pergi mahkamah, tanya mahkamah apa sakit korang. biar mahkamah putuskan.

Kalau ada sedara-mara mati mengejut pun korang tak payah nak buat gila nak tanya Doktor sipolan-sipolan mati sebab apa. kang tak pasal-pasal kena tuduh menghina mahkamah.

Doktor-doktor yang ada pun jangan dok gila babi nak tunjuk hebat. kalau ada yang mati, WAJIB rujuk pada mahkamah sebab-sebab kematian tu..! mahkamah lagi tau, korang sape woi..?

Lepas ni ejen-ejen insurans pun tak payah susah-susah nak rujuk pada laporan Doktor kalau ada waris-waris nak claim insurans kematian. tanya mahkamah je sipolan-sipolan mati sebab apa.

Bodoh punya Negara..! belajar tinggi-tinggi habis duit puluh-puluh ribu, buang masa bertahun-tahun, praktikal bedah mayat sampai hancur tak rupa mayat pun tak guna dah sekarang kalau kepakaran korang sebagai Doktor pun tak boleh nak pakai..!

Nak sahkan sebab kematian pun nak kena rujuk dekat mahkamah..! ape punya siyal... buat post mortem 2-3 jam, last sekali atas ilmu yang dok belajar selama ni dapat tau sipolan-sipolan mati sebab kena sembelih, tapi tak boleh bagitau keluarga simati sebab - Mahkamah belum putuskan mati sebab apa.

Ni negara apa nih..? Zimbabwe pun tak macam ni woi..!

Hadi Perlu Dijatuhkan Kerana Allah - AdukaTaruna

Reactions: 
Oleh : AdukaTaruna

Sebenarnya, kita pandang rendah keupayaan orang bodoh yang dikawal oleh orang pandai. Macam UMNO, walau mereka adalah pemimpin stupid, tapi gua percaya mereka dikawal oleh paski US. Orang cerdik.

Telah didedahkan siapa APCO dalam membina imej pemimpin UMNO. Syarikat dari Israel ini adalah consultant imej kepada pemimpin2 korup dunia ketiga.

Kes contoh.

Mari kita ambil satu kes contoh. Kes nama Allah oleh akhbar Kristian. Memula UMNO pertahankan habis2an bab nama Allah. Bab hukum Allah, kemudian cerita.

Kemudian tetiba kenyataan bodoh dari UMNO mengasingkan Allah Sabah dengan Allah semenanjung. Kemudian Allah Wilayah Persekutuan pulak. Memang bodoh dan kelakar.

Tapi lu tak sedar bahawa, akhbar Melayu dan berita Melayu tidak siar pun untuk bacaan Melayu. Melayu Felda yang bodoh sejak azali, Melayu kampung tidak baca pun ada Allah lain oleh UMNO.

Allah lain oleh UMNO hanya dibaca oleh akhbar Inggeris dan akhbar Cina. So, mereka dapat mengetahui sekular UMNO. Tapi Melayu? Kita kekal gelakkan UMNO. Tapi syarikat Israel APCO kekal gelakkan kita. Tambah pulak konsep PAS yang pelik dan primitif. 22 juta pengundi perlu berjumpa Hadi di Rusila untuk setiap isu yang dimainkan.

Ceramah kampung teknik primitif.

Tahun dah 2010 bhai. Siapa nak tahu pendirian PAS, kena datang Rusila. Paling komen para pemimpin PAS berjiwa pembangkang anjur ceramah masuk kampung. Yang hadir Bedah dan Mat Amin Toya yang sama. Gua tak dapat bayangkan muka syarikat genetik genius macam APCO bila melihat taktikal fakap tahap ulama Melayu ni. Gelak mungkin, berkerut mungkin, menggigil jijik mungkin.

PAS tetap takda media.

Setakat Harakah online, Harakah cetak pengampu seminggu 2 kali, tak sampai kat Melayu kampung bhai. Islamic State macam bayang2 mustahil.

Allah bagi peluang sekali. Haron Din ditawar ganjaran apa sahaja oleh kerajaan Saudi. Kalau minta Saudi tekan Malaysia untuk media cetak harian, atau stesen TV Islamic gua ingat dah selesai dah masalah keciciran maklumat oleh spesis paling bodoh di muka bumi nih.

Tapi sebab Haron Din pon spesis paling bodoh di muka bumi, dia pilih solat dalam Kaabah. Apa punya sial la ulama Melayu. Claim pewaris nabi, tapi barua tahap gaban. Lu bayangkan kalau Nabi yang cerdik dapat offer sebegitu.

"Ya Muhammad. Pemimpin Quraish offer lu satu permintaan yang pasti ditunaikan."

"Benarkah? Kalau begitu, ana pilih solat 2 rakaat dalam kaabah."

Nasib baik Rasulluh bukan spesis bodoh nak mampos macam Haron Din. Pentingkan diri sendiri. Pentingkan feeling peribadi.

"Lu mana tau Aduka. Haron Din doa untuk kita dalam kaabah."

Bidaah mana lu bawak, doa dalam kaabah lagi cepat makbul dari luar kaabah?

Cadangan.

Tinggalkan sejarah bodoh Haron Din. Gua ingat PAS kena tukar konsep ceramah syok sendiri untuk Bedah dan Mat Amin yang sama.

Asal masuk kampung jer, pastikan program itu adalah program dialog dengan Ketua UMNO cawangan. Atau program debat dengan Ketua UMNO Cawangan. Barulah audien berbeza, walaupun tetap tidak mampu tandingi media konvensional penipu Melayu.

Melayu tahap Felda dan kampung, mana guna internet ma... baca akhbar pun Metro dan Mangga. At least, kalau dapat satu Ketua UMNO Cawangan yang berani berdepan dengan PAS, menarik keinginan Melayu tempatan untuk melihat. Sama ada live, rakaman CD dan sebagainya.

Jangan letak Mahfuz dah la. Letak la tahap bebudak PAS baru nak naik.

Kepentingan setakat ini.

Apa pun, selain teknik terhad di atas, Hadi perlu dijatuhkan dengan kadar segera. Jika pemilih PAS gagal melihat atau gagal untuk berani, kami tawar diri cetus fenomena. Kami akan berdepan dengan Hadi. Pemilih PAS lihat sendiri di mana level Hadi. Itu yang cuba kami buktikan sebagai manusia. Takdirnya sama-samalah kita lihat nanti. Kita tengok true color IQ Hadi.

Memang kami jahat. Dan sebab kami jahatlah kami perlukan suasana Islamic State bagi mengawal kejahatan kami semaksimum yang mungkin. Persekitaran itu akan membentuk rakyat.

Nak dapatkan Islamic State perlu tahu wadah yang dipilih. Wadah yang tersedia ialah undi majmuk. Nak dapatkan undi majmuk, perlu jatuhkan Hadi. Islam dulu, ulama kemudian.

Jika Hadi kekal Presiden.

Jika Hadi kekal tak jatuh, pelbagai masalah bertambah berlaku. UG, Hasan Ali, Mustapa Ali, Abu Bakar Chik, ulama vs pro, etc. Seumpama Salahudin Ayubi gagal menyatukan kabilah untuk membebaskan Palestine. Non muslim agak longgar untuk menyokong kerusi PAS dalam keadaan 55% Melayu kepada UMNO.

Bila keadaan ini berlaku, kita bimbangi BN menang kembali. Bila BN menang kembali, demokrasi semakin kecil. Ekonomi bertambah tenat. Tenat membawa kepada kekufuran. Bila demokrasi kembali kecil, manusia bertambah kufur, wadah untuk Islamic State juga kecil.

Di sinilah pertembungan antara ulama (manusia) dengan Islam (sistem).

Jika Hadi berjaya dijatuhkan.

Jika Hadi berjaya dijatuhkan, ahli PAS kekal undi dan sokong PAS. Tidak kira siapa Presiden kemudiannya, ianya membuka fasa baru kepada pembaharuan dan tajdid dalam perjuangan. Non muslim kembali kukuh menyokong PAS dalam keadaan 55% Melayu kepada UMNO. Barisan Rakyat semakin kukuh.

Bila Barisan Rakyat semakin kukuh, jika tidak pun di peringkat pusat, hanya di peringkat negeri, maka demokrasi semakin sihat dan subur. PAS mempunyai media kerajaan negeri. PAS mempunyai akses surau dan masjid. PAS mempunyai logistik penerangan.

Semua ini, digunakan bagi menggiatkan penerangan, dialog, forum ke arah dakwah Islami. Apa itu hudud, apa itu qisas. Penerangan kepada muslim dahulu, bukan manifesto pilihanraya. Sama juga seandainya berjaya memegang pusat. Dapatkan silibus hudud, Islamic State dulu untuk pelajaran agama Islam sekolah-sekolah. Bukan manisfesto biar kalah asal Islam tak kalah.

Kesimpulan.

1. Kita hanya mampu memperlekehkan kebodohan UMNO di ruang maya.
2. Ruang maya pula adalah bukan dunia Melayu secara terbanyak.
3. Ulama genetik Melayu adalah kelompok yang bukan ahli untuk berhadapan dengan kelompok genius seperti APCO Israel. Ulama genetik melayu hanya sesuai menjaga dasar atau wilayah sesama genetik seperti Terengganu.
4. Kepimpinan Islam bukan Kepimpinan Ulama.
5. Hadi perlu dijatuhkan dalam arena nasional bagi memulihkan pembolehubah perjuangan. Islamic State bertumbung dengan individu Hadi.
6. Bulat dan bersihkan niat tarikh Langgar Hadi nanti adalah tarikh sekumpulan lelaki yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.

"Sahaja gua bertemu dengan saudaraku yang lain, untuk menjatuhkan Hadi di Rusila, kerana Lu Ya Allah. Jika kami tepat pada Lu, kurniakanlah kekuatan kepada kami. Jika Hadi tepat di sisi Lu, kurniakanlah kekuatan kepadanya Ya Allah."

Amin....

Dilemma Yang Melanda Melayu Adalah - UMNO

Reactions: 
Tulisan di bawah ini adalah tulisan yang satu kelas dengan buku “The Malay Dilemma” tulisan Dr Mahathir Muhammad Iskandar Kutty sewaktu zaman pemerintahan Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj (yang Dr Mahathir tuduh bukan orang Melayu tapi orang Siam).

Terima kasih diucapkan pada saudara 4RAKYAT kerana memberikan teguran yang begitu bermakna kepada majoriti orang Melayu supaya kita dapat menjadikan diri kita lebih baik di masa hadapan.

Jelas, orang Melayu mesti mampu bersaing dengan orang Cina dari segi ekonomi kalau kita hendak terus wujud sebagai sebuah bangsa. Kalau tidak, lebih baik kita pakat-pakat tukar nama kita kepada nama Cina dan mengaku kita bangsa Cina.

Penghalang kemajuan terbesar kepada orang Melayu adalah UMNO. Maka, wajiblah kita buang UMNO dan humban mereka ke Laut Cina Selatan.

Sekian

Tulang Besi

4RAKYAT said...
PART 1


dear tb,

it must be frustating to have your own people acting to stupidly.

no substance.
no career.
no future.

but having lots of spare time to spend on trvilialities.

no economics knowledge.
melayu umno curi duit, dia orang tak kisah.
just spending all their spare time on trivialities. lepak.
where got future like that?
maybe they hope umno can take care of them when they are old.

sendiri tak ada duit, biasanya harap2 anak2 jangan jadi macam sendiri. tapi, ini bukan, mata belum buka, hati belum buka, tanya pasal isu penting seperti pkfz dan sukhoi jet komisyen, mereka tak hentam tuan mereka umno sendiri.

dah bertahun2 dah...umno successful in planting rubbish into their brains... only good for unresourceful acts. jaguh kampung. good only for useless syok-sendiri deeds.

PART 2

end of the day, they all still pakai kapcai, beli rokok sebatang rm1, jadi jaga, dispatch, hantar barang, polis pc....but their umno ketua2 bahagian istana besar, kereta 5 biji, bini 5, artis muda yang sanggup gadai badan kononnya itu 'jodoh'....

this is the type of malays(ians) that are dragging all of the other malays(ians) down.

i believe it. if i ask any of them what are the real issues of corruption, or the declining foreign direct investments, how much oil is left in malaysian shores, for how long will oil money can support malaysia, how much is essential goods in singapore or the state of any business in malaysia...these losers will know nothing. they know how much one batang cigarette costs bcos they always buy by the batang. no money to buy one whole packet.

why?? bcos no real kerja. lepas kerja, pergi jadi mat rempit. salahkan cina lagi. salahkan kristian lagi. salahkan mak. salahkan bapak. tapi tak pernah salahkan sendiri.

Part 3

tak nak open minda sendiri supaya boleh berfikir secara rasional, pandai ekonomi, pandai tahu siapa rasuah berjuta2 berbilion2...ini semua tak nak. janji dapat lepak dan berangan2 nak rampas seberapa kecil bahagian hak orang lain yang masih tinggal.

tak nak berusaha sendiri.
tak nak belajar niaga.
tak nak sembang pasal cari makan.

hanya nak jadi cakap kosong besar macam jaguh kampung supaya disegani oleh rakan2 yang pun macam dia juga. pakai kapcai. beli satu batang rokok. makan nasi lemak bungkus 1.20.

dia orang ni tak tanya kenapa ketua2 bahagian umno semua kaya-raya. duit siapa yang dia orang curi? yes, i can bet my life most these ketua bahagian umno are robbers and thieves. but these umno know how to play the game.

these umno fcukers keep on memperbodohkan remaja melayu supaya menjadi pak turut.

these umno fcukers poison these young malays minds to that they hate chrisitians, non-malays etc...

dap is a favourite bogeymen that umno uses all the time. and the sad thing is that remaja melayu kebanyakan termakan. and as long as these young malays(sians) kena tipu dan masih tak nak bangun, maka terjaminlah hak umno terus membelot rakyat.

PART 4

every now and then, umno create a non-issue like this 'allah' thingy, and these stupid malays(sians) termakan. umno says, hak islam tercabar. hak melayu tercabar.

what the??? who wants to cabar you orang. cari makan pun tak cukup masa lor... kalau u orang tak nak cari makan, orang lain nak.

kalau tak nak contribute, step aside. dont kacau2...

like i said, sekarang pasal isu 'allah', umno senyum sendiri.

pasal apa??

pasal pkfz tak banyak orang tanya lagi.

istana toyol.
disneyland trip by toyol N family.
martrade direct nego.
hospital shah alam.

ini semua kes terang2 rasuah, siapa yang bongkar?? pakatan rakyat.

tapi all these losers in your comment page here...what do they do? buat macam pekak. buat macam buta. tak dengar. tak nampak.

nik aziz ada kek rm650, ketua bahagian umno buat laporan macc.

toyol pakai rm1,500,000 pergi melancong pakai duit rakyat, mereka ni semua diam.

ini muslim kah?
islam macam itu kah?

buta kah?
pekak kah?

PART 5

kalau camtu, i gerenti u orang akan terus dijajah minda dan badan oleh syaitan-umno ni...dulu kini dan selamanya.

umno boleh rompak rm10 drp u, kasi balik lu orang rm1 dan u orang ni happy juga. pasal apa? pasal u orang tak tahu yang patutnya u dapat rm10. u orang ingat itu duit umno yang kasi u. aiyo...so stupid lah u all. it's your money.

umno blindfolds u, rapes u, then open up the blindfolds and tell u it was the chinese/indians/chrisitians that rape u. and u all mengamok, percaya kpd parti syaitan-umno ni.

dont say i talk nonsense. umno has been in power since day one. they control everything since 1957. dah 53 tahun ni...apa yang mat rempit dapat? apa yang dispatch boy dapat?

toyol rm1,500,000 pakai duit u orang pergi melancong ke disneyland, u orang semua tak hentam pasal apa??? pasal u orang buta dan pekak. lagipun, sekarang ada isu 'allah', jadi u orang ada topik lah. boleh berlagak sebagai muslim yang serba taat kpd allah, nak mempertahankan allah etc... talk talk talk talk.... no money... but talk talk talk only.

4RAKYAT
PART 6


u think allah needs u stupid losers to fight for him kah?? u take care of yourselves first lah. nak orang respect, mesti kerja. mesti pandai. mesti buka minda. mesti boleh berbincang. jangan asyik2 mengamok. jangan asyik berangan2. jangan asyik lepak.

perangia kau orang macam ni lah yang diidamkan oleh para ketua2 bahagian umno supaya easily they can control u. pasal u orang stupid. kasi rm10, boleh jual diri. pasal boleh beli 10 batang rokok. jadi, umno adalah segala-galanya bagi kamu semua.

good...nevermind. u continue to be like this. it is not my life... but i am angry because u losers are dragging me down with you.

pasal u orang bodoh.
pasal u orang tak belajar.
pasal u orang bazir masa buat perkara yang tak berfaedah.
pasal u orang suka lepak.

hanya minta sedekah dari kerajaan.
dulu, kini dan selamanya??

PART 7

u orang betul2 nak tolong melayu ke...? betul ke ni...? macam mana nak tolong?? rampas hak orang lain untuk tolong. dah 30 lebih tahun dah. kalau betul2 berkesan takpe... sistem dasar eknomi baru is ok... the system, tak berdosa. tapi yang berdosa, the management. bila management cuir duit, mana ada lagi duit kasi u orang??

terus jadi jaguh kampung yang masih beli rokok sebatang rm1 pasal rm9 tak ada. inilah jaguh kampung.

singapore, korea selatan dah terlalu jauh untuk dikejar. all because of stupif like u all.

in a few years time, we will be behind even vietnam dan cambodia.

i takpe. i boleh berdikari. mana2 boleh cari makan. lu mahu macamana main itu permainan, i boleh main.

tapi most of u here?? what can u do?? jadi jaga? jadi dispatch? u sendiri takpe...tapi u nak anak u besar jadi macam u? kesian budak2 tu...

go on...i let u all continue talking here and syok sendiri...

u are all very religious pasal boleh hafal al quran...berbuih-buih hadis this and hadis that.

but u fellas are stupid muslims. u spoil islam's name. yes, u are all losers.

10 years ago macam ni.
5 years ago pun macam ni.
dulu kini dan selamanya.

PART 8 END

umno...oh umno... u umno fellas are betul2 terror man.... so many supporters. i wish to remind u all umno fcukers, these people u are spoiling are your own race. u are signing their death warrant.

but what to do?? these losers here are interested only in showing off, tapi poket kosong.

tak ada pengalaman, nak jadi taikor.
tak ada duit, salahkan orang lain.
tak ada kereta besar, salahkan orang lain.

tak tanya2 sendiri, kenapa boleh jadi macam ni.
dan tak tanya pun, samada sendiri betul2 sayang anak sendiri tak.

maybe these losers are reisgned to 'takdir'. these losers will treat any extra money is called 'rezeki'.

rezeki my foot!! u work, work smart, u get money. simple. must be smart. think for yourselves lah. jangan harap2 politician. mereka ni politician. kuasa atau/dan duit. that's all they want.

and guess what?? you punya anak pun akan jadi macam u.
i promise u. it will be 'dulu, kini dan selamanya'.

Ambil Balik Tanah YBK. Tukar Pada Sawah Padi

Reactions: 
Zainal Sakom kata dia dah bentang laporan kewangan YBK kepada Exco Kerajaan Negeri serta dah dimasukkan dalam web site YBK sendiri. Laporan Kewangan YBK tersebut boleh dibaca di sini.

Laporan kewangan YBK itu juga dibentang oleh Zainal Sakom pada Kerajaan Negeri. Namun, Kerajaan Negeri menolak kerana laporan tersebut :

a. Tak sebut langsung pasal tanah Serendah

b. Tak sebut pasal kesemua duit yang diberikan oleh Kerajaan Negeri.

c. Tak sebut semua aset yang diberikan kepada YBK.

Sebab tu Kerajaan Negeri nakkan audit dilakukan ke atas YBK supaya kesemua pemberian Kerajaan Negeri masuk dalam laporan kewangan.

Saya diberitahu nilai tanah di Serendah itu mencecah RM300 juta. Namun dalam laporan 2008, harta YBK tak sebut perkara tu. Seperti yang dikatakan oleh salah seorang pembaca pro UMNO :
  • Dalam akaun balance sheet 2008, kan ada disebut harta tetap bernilai RM12.3 juta. Kau tahu tak, tanah yang diberi kerajaan BN dulu tu kat hutan dan berbukit-bukit. Value nya tak sampai sampai pun RM3 atau 4 juta. Yang disebut RM300 juta, kalau jadi UiTM bina kampus berharga yang berharga RM300 juta.
Oleh kerana YBK sendiri mengakui tanah tersebut bernilai RM300 juta, maka seharusnya nilai Rm300 juta itu masuk ke Laporan Kewangan YBK.

Dan tidak betul tanah tersebut bernilai RM3-4 juta sewaktu mula-mula diberi kepada YBK. Tanah tersebut diberikan waktu Mike Tyson jadi MB dan mungkin pada waktu itu ia bernilai RM3-4 juta.

Namun pada 2008, setelah Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) siap dan pembangunan sekitar Serendah juga semakin maju, tanah tersebut sekarang ini bernilai paling kurang RM100 juta. Oleh kerana ada cadangan menjadikannya UiTM maka dengan otomatik ia naik jadi RM300 juta.

Kenapa Laporan YBK 2008 hanya menyatakan YBK mempunyai harta tetap bernilai RM12.3 juta sahaja? Siapa yang YBK hendak tipu di sini?

Kita tunggu apabila
Kerajaan Negeri Selangor mengeluarkan senarai penuh peruntukan serta harta yang telah diberikan kepada YBK selama ini. Kemudian kita ramai-ramai boleh buat perbandingan dengan laporan kewangan YBK di web site mereka.

Baru nanti Zainal Sakom tak tidur malam.

TUKAR SAHAJA TANAH SERENDAH YBK KEPADA SAWAH PADI

Tanah tersebut adalah tanah status pertanian. Maka, kalau Zainal Sakom nak gunakan harta tersebut macam harta bapak dia punya, maka jangan sekali2 Kerajaan Negeri izinkan projek UiTM itu berjalan.

Saya cadangkan Kerajaan Negeri ambil balik tanah tersebut dan tukar kawasan 190 Hektar itu menjadi sawah padi. Harga makanan sedunia sekarang ini semakin mahal dan harga beras sudah semakin tinggi.

Selangor akan mampu menjadi Jelapang Padi Malaysia yang baru sekiranya kawasan YBK itu ditukar menjadi sawah padi. Ia juga akan mampu memberi pekerjaan serta peluang ekonomi kepada ramai siswa-wi yang menggangur sekarang ini.

Makanya, daripada tanah tersebut menjadi alat mengkayakan kroni, lebih baik ditukar kepada sawah padi supaya Selangor dapat memberi beras dan makanan yang murah kepada rakyat Malaysia.

PERLU DIINGAT : Selangor sekarang ini sudah KETIADAAN TANAH kerana UMNO telah habis memberikan kesemua tanah Selangor kepada kroni-kroni.

HANCUR BN. HANCUR UMNO. HANCUR NAJIB

Sekian

Tulang Besi

p/s - di bawah adalah satu komen dari salah seorang pembaca saya yang saya yakin mempunyai maklumat yang khusus dan bernas dalam isu ini. Selamat membaca.

Anonymous said...
Apa ni ZAINAL SAKOM??? takkan laporan audit pun takut nk serahkan??? kalau telus, benar, jujur, amanah pegang duit bantu kemiskinan rakyat buat apa nak takut serahkan laporan audit kepada kerajaan selangor. serahkan jela.MB KHALID nk jalankan tanggungjawab pn nak halang. kalau ZAINAL SAKOM taknak serah ini menimbulkan curiga pihak kerajaan selangor kepada YBK.duit ratusan juta bukan perkara main2, itu duit untuk bantuan basmi kemiskinan rakyat selangor. MEMANG DASAR UMNO SONGLAP DUIT JUTA2 RAKYAT!!!! KEPADA ZAINAL SAKOM KALAU ANDA BERANI SERAHKAN LAPORAN AUDIT KEPADA KERAJAAN SELANGOR!!!! BIAR RAKYAT TAHU KEMANA ARAH DUIT ITU PERGI!!!!

KEPADA MUHHAMAD==Berapa banyak UITM kau nak MALAYSIA ADA DI SELANGOR???Memanglah tak salah tapi bagi aku kalau terlalu byk sangat UNIVERSITi dekat MALAYSIA TERCINTA ni xguna jugak kalau PELUANG PEKERJAAN TERHAD.MELAYU UITM CUKUPLAH SEKADAR KEISTIMEWAAN YG DAH ADA SEKARANG.TAK PERLU NK DITAMBAH LAGI.

KALAU TERLALU BYK UITM ADA DI MALAYSIA MAKA QUALITY PELAJAR YG LAHIR DARI UITM AKAN MEROSOT.

sebab uitm merupakan universiti awan yang paling senang nak lulus kalau dibandingkan dengan semua ipt awan dan swasta yg lain.kerana?????

lecture susah nak bagi failed kepada pelajar UITM so nk xnk kena bagi lulus jugak,sebab nanti akan dipersoalkan oleh pihak atasan dibilik mesyuarat.nak xnk kena jugak bagi question yg senang, dan yg mudah untuk pass.jawab ala kadar pn dapat markah.jawab dalam bahasa melayu pn dapat markah.mana xsenang luluss.....

isteri aku salah seorang lecture UITM dan selalu mengeluh kenapa la senang sangat soalan final,terlalu dimanjakan sangat budak2 uitm ni.tak mcm dia belajar dulu nk lulus bukan main susah lagi.bila mengajar dekat uitm nah... soalan punya la senang, mcm2 hal....

DAN TOLONG JGN NK DIBANGGAKAN SGT KALAU ABG KAU TU DARI UITM.
January 22, 2010 5:04 AM