Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, June 21, 2010

2 Kali "BANGANG"...

Reactions: 
Ops... kalau sekali pilih jadi bangang, mungkin sebab "silap", kalau 2 kali pilih jadi bangang, orang panggil "tak belajar dari kesilapan"... harap-harap jangan sampai jadi 3 kali bangang sebab kalau dah sampai 3 kali jadi bangang, memang sah orang tu "BANGANG".

Yang ni berkenaan dengan artikel BatuApi @ FirStone - Topeng Perak singkirkan Tulang Besi dari Perisik Rakyat.

No 1 nak bagitau, website ni, aku yang punya... aku nak add sape, aku nak terajang sape, itu aku punya hak. yang tukang baca termasuk BatuApi @ FireStone, setakat ni aku tak pernah claim untuk baca website ni. nak baca boleh baca, tak nak baca pun aku tak kesah... terpulang dekat diri masing-masing.

Bab "singkir-menyingkir"... sini aku nak bagitau dekat BatuApi @ FireStone... (kalau aku tau nombor henpon ngko, tak de la aku nak buang masa nak taip artikel ni... buat semak je...)...

Memang betul, bermula pada pertengahan bulan lepas, Tulang Besi dah dikeluarkan dari listing penulis tamu dalam website ni. untuk pengetahuan ngko jugak, bukan Tulang Besi sahaja yang dikeluarkan dari senarai penulis tamu, tapi SEMUA PENULIS TAMU telah dikeluarkan dari senarai Perisik Rakyat.

Mereka-mereka ialah:
  1. Tulang besi
  2. Zainul Faqar
  3. Ali Bagan Utama
  4. Pengliporlari
  5. Sakaratul Maut
  6. Alfa200
  7. Cuping Merah
  8. Hasbullah Pit
Sebabnya aku terperasan, mungkin ada antara email penulis tamu telah di"hacke" oleh pihak-pihak tertentu (email aku pun ada kemungkinan jugak) dan telah mengakibatkan komen-komen dalam posting-posting bertarikh 21hb. Mei, 2010 dan sebelum-sebelumnya dipadamkan sepenuhnya.

Jadi untuk sementara waktu dan untuk keselamatan, aku remove je semua penulis tamu dari list Perisik Rakyat. maklumat yang BatuApi @ FireStone dapat tu aku tak tau lah dia dapat dari mana... mungkin dia dapat masa tengah hisap gam.

Ni nak bagitau jugak, selama ni Tulang Besi berada dalam Perisik Rakyat hanya sebagai penulis tamu dan bukannya "editor"... maknanya Tulang Besi cuma boleh buat posting dalam Perisik Rakyat, tapi tak boleh nak edit apa-apa dalam Perisik Rakyat.

BatuApi @ FireStone dah dapat maklumat yang salah... dah 2 kali bangang.

Semua "kemungkinan" yang ngko tulis dalam posting ngko tu 99% salah. yang betul cuma Tulang Besi disingkirkan dari Perisik Rakyat (atas sebab yang aku bagitau dekat atas tu dan bukannya macam yang ngko "dibagitau"... ngko ni kuat betul la "khayal"... kurangkan sikit penggunaan gam tu kalau tak boleh nak berenti terus...)

Bab nasihat dari blogger-blogger tu 100% salah dan fitnah semata-mata, bab YB Husam tu lagiiiiii la salah 100% dan fitnah semata-mata... eish... agak-agak kalau dalam seminggu ngko tak buat fitnah tak boleh ke..? kuat betul "aura setan" ngko ni... bawak-bawak mengucap beb... malu PAS Terengganu ada blogger "gila' macam ngko neh...

Nak ulas yang ni sikit"
Saya tidak dapat mengesahkan sumber ini 100% benar . Adalah lebih baik pembaca bertanyakan sendiri dengan Topeng Perak yang mana no. telefon ada tercatat pada blognya atau berhubung terus dengan email dan Facebooknya.
Ni apa punya BANGANG... no telipon aku ngko tau, email aku ngko tau & Facebook aku pun ngko tau... apesal ngko tak contact aku sendiri untuk dapatkan pengesahan betul ke tidak berita ni..? call je lah... nak rakam sekali panggilan pun tak de hal... jadilah anak jantan beb... nama punya ganas "BatuApi @ FireStone", tapi "batu"nya tak de...

Aperla punya BANGANG ngko neh...

*ni last artikel aku layan blogger BANGANG BatuApi @ FireStone... lepas ni malas dah aku nak layan, ngko nak tulis apa-apa pun ngko tulislah... bab dosa pahala tu ngko jawab sendiri dalam lubang kubur esok...

Harap-harap dapat jumpa ngko dekat pintu syurga, kalau sama-sama dapat masuk, kira bagus, kalau ngko dapat masuk dulu, lagiii la bagus, kalau time aku masuk, ngko dok kena bakar lagi... yang tu kurang bagus...

Lu fikir la sendiri mana satu lu nak... nak masuk sama-sama ke, nak masuk dulu ke atau nak masuk "kemudian"...