Follow by Email

Loading...
"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, July 04, 2012

Perdana Menteri Malaysia Tampil Ayu Berbaju Kurung

Reactions: 
RTM 1 semalam:


TV3 hari ini:


13 comments:

average joe said...

ulasan seorang bukan warga malaysia (agaknya la):
ooo... patutlah perdana menteri 1malaysia juga yang pegang portfolio sebagai menteri wanita, rerupanya perdana menteri 1malaysia ni adalah wanita... eh? bila pilihanraya 1malaysia, dah bertukarganti pulak perdana menteri? setahu aku, perdana menteri 1malaysia sebelum ni lelaki, apakenama...

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 1 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 1)

Anonymous said...

Tak habis-habis korang cipta fitnah.... dah banyak kumpul pahala ke???

New Hope said...

salam

tee heee hee

KLIK BERJAYA KE M.I.T

Anonymous said...

Bodoh puak2 PAS ni, antara Perdana Menteri & bini Perdana menteri pun tak kenal..budak tadika pun tau..tak habih2 fitnah..

abdul manaf Daud said...

pe pun mai la sama-sama bertaubat. jngn nampak dosa orang jew, dosa kita .....? Semoga Allah Ta'ala mengampuni dosa kita seme... aaamin Ya Robbul'alamin.

Anonymous said...

Dah tak de modal agaknya puak cai PR ni...Maaf la. Dulu aku boleh sokong PR ingat boleh buat perubahan. Tapi bila kat rumah aku di Shah Alam rumah urut dan hotel ayam mulai tumbuh maka aku mula menyampah dgn Kerajaan PR ni..cakap sajalah tp hampehhhhh

Anonymous said...

Komen orang bangang....

Anonymous said...

allahu akbar.. aku pun sama.. aku sokong pembangkang suruh buat pengimbang politik negara.. bukan nak hancurkan negara.. kecewa.. menonggeng pun ada.. celaka betul..

Anonymous said...

tiba2 tebalnya rambut najib.. kui kui.. ni kes silap tv tak tukar tajuk je ni..keh keh

Ebook Percuma Lambat Pancut Ketika Bersama Isteri said...

Kenapa lama dh xupdate?

Sangkul Rimbas said...

Sesungguhnya mungkin tilikan saya ada logiknya, bahawa Menteri Wanita tu bini PM yang pegang secara tak rasmi.

Anonymous said...

korang tengok terang lagi bersuluh bahawa media pencacai nie penipu/pembohong...mmg patut pon kena kutuk...kut iyea pon bubuhlah tajuk..ISTERI PERDANA MENTERI KE..BIK MAMA KE..

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...